|

Fahro Ćatović prvi bh. paraolimpijac u supervelestalomu

Fahro Ćatović prvi bh. paraolimpijac u supervelestalomu
131
F
FENA
15.2.2017. u 16:01
2
komentara
131

dijeljenja
Fahro Ćatović prvi bh. paraolimpijac u supervelestalomu
Bosanskohercegovački paraolimpijac Fahro Ćatović trenutno se nalazi u Austriji, gdje će narednih dana predstavljati našu državu na IPCAS utrci u Abtenau.
Ćatović će nastupati u četvrtak, petak i subotu u disciplinama superveleslalom, veleslalom i slalom.

Po njegovim riječima super-G je veoma zahtjevna disciplina, kojoj u BiH do sada nije bio nije bilo takmičara.

"Svaka disciplina sa sobom novi posebne izazove. Super-G se vozi na skijama od 205 cm i dostiže se brzina preko 100 km na sat. Do sada je prijavljeno više od 100 takmičara iz 16 zemalja. Iz našeg regiona jedina je prijavljena naša ekipa. Zanimljivo je i bodovanje ovog takmičenja. Naime, svaki paraolimpijac treba imati što manje bodova na rang listi i svako od nas počinje sa 1000 bodova. Ja trenutno imam 860, poslije samo jedne trke", kaže Fahro Ćatović.

Da bi bh. paraolimpijac nastupao na Europa kupu i svjetskom prvenstvu, treba imati 360, odnosno 240 bodova.

"To je idući cilj, kao i kvalifikacija za paraolimpijske igre u Južnoj Koreji u 2018. godini. Vremena je malo, dosta truda i rada je do sada uloženo, a još više će trebati uložiti. Nadamo se da ćemo imati podršku Paraolimpijskog komiteta BiH, kao i do sada. Posebno im zahvaljujemo na dosadašnjoj svesrdnoj pomoći koja je omogućila učešće na ovom međunarodnom takmičenju", naglasio je Ćatović.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...