Najavio borbe
82

Mayweather: Protiv Habiba ću se boriti sljedeće godine, nakon toga želim McGregora

Klix.ba
Floyd Mayweather (Foto: EPA-EFE)
Floyd Mayweather (Foto: EPA-EFE)
Američki bokser Floyd Mayweather je najavio borbu protiv UFC šampiona Habiba Nurmagomedova, kao i revanš sa Ircem Conorom McGregorom.

Mayweather je istakao da je jako ozbiljan kad govori o borbi protiv Nurmagomedova te je ponovo izazvao McGregora rekavši da među njima stvari nisu završene iako je pobijedio Irca u meču održanom prošle godine u Las Vegasu.

McGregor je "prozivao" Mayweathera nakon njihove borbe, a Nurmagomedov je izazvao iskusnog boksera nakon što je pobijedio Irca na eventu UFC 229.

"McGregor je pričao sr*nja, tako da između mene i njega nije gotovo. Nakon što se sastanem s Habibom, Conor i ja smo ponovo na redu. Ljudi se pitaju zašto se borim s borcima iz MMA. Habib i ja ćemo ostvariti veliku zaradu, kao i McGregor i ja. Borim se samo s borcima koji stvaraju veliki novac", izjavio je 42-godišnji Mayweather za TMZ.

Mayweather se drugi put povukao sa savršenim skorom od 50 pobjeda i nijednim porazom, a to se dogodilo nakon pobjede nad McGregorom.

"Nije bitno s kim se borim, spreman sam izaći u ring, obaviti posao i zabaviti ljude. Borba s McGregorom je bila zabavna, sredit ću ih obojicu. Mnogi su mislili da se neću boriti s Conorom, drago mi je što je došlo do meča. Siguran sam da su Habib i McGregor dobro zaradili, tako da sve borilačke sportove održavam živim. Borit ću se s Habibom sljedeće godine", završio je Mayweather.

Nurmagomedov je izazvao Mayweathera nakon pobjede nad McGregorom 6. oktobra u Las Vegasu kada je ostvario 27. pobjedu bez ijednog poraza. Kazao je da u džungli postoji samo jedan kralj, a Mayweather je odgovorio porukom promotorima i emiterima da pripreme čekove.