Vidno iznerviran
10

Fury žestoko napao Joshuu: Kukavico jedna, otkinuo bih ti glavu jer si prespor za mene

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski bokser Anthony Joshua pobjedom protiv Aleksandra Povetkina odbranio je naslov svjetskog prvaka u četiri kategorije (WBA, IBF, WBO i IBO), a njegova izjava nakon meča da bi se volio boriti ili s Wilderom ili s Whyteom iznerivrala je bivšeg prvaka Tysona Furyja.

On se preko društvene mreže Instagram oglasio odmah nakon borbe te je još jedom žestoko vrijeđao Britanca, a Furyja je pogodilo to što ga Joshua nije naveo kao potencijalnog protivnika u sljedećim borbama.

"Joshua i njegov tim su najobičnije seonje. Nikada me neće vidjeti u ringu protiv tog tipa kojem bih otkinuo glavu jer je prespor za mene. Mogu mi se javiti kada im narastu mua. Ipak, ne zamjeram im, pa ko bi htio sa mnom u ring? Ja sam prvak svijeta, imam skor 27 od 27. Čuo sam da Joshua kaže da, ako sljedeći protivnik ne bude Wilder, bude Whyte, a mene niko ne spominje. Nema šanse da me vidite s njim u ringu, to se nikada neće desiti", kazao je Fury.

Nakon toga, za Joshuau je rekao kako je spor i predvidljiv, a nazvao ga je i propalicom koja izbjegava duel s njim.

"Samo neka se nastavi boriti s 39-godišnjacima koji su upola manji od njega. Ja se borim protiv jednog od najvećih teškaša današnjice, Wildera, a Joshua nije ni blizu. Spor je i predvidljiv, izbjegava me, a da sam na njegovom mjestu, uradio bih isto. Propalico, ne znaš se boksati, protiv tebe bi ostvario laganu pobjedu", kazao je Fury.

Wilder trenutno drži WBC pojas, jedini koji Joshui nedostaje, a 1. decembra zakazan je duel između Furyja i Wildera u Staples Centru u Los Angelesu.