|

Dana White najavio novu borbu Daniela Cormiera i Stipe Miočića

Dana White najavio novu borbu Daniela Cormiera i Stipe Miočića
6
K. H.
20.9.2019. u 11:51
2
komentara
6

dijeljenja
Dana White najavio novu borbu Daniela Cormiera i Stipe Miočića Detalj s borbe između Cormiera i Miočića (Foto: AFP)
Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da će ova organizacija ubrzo organizovati i treću borbu između Stipe Miočića i Daniela Cormiera u borbi za pojas teške kategorije.
Ovu informaciju potvrdio je predsjednik i vlasnik UFC-a Dana White koji je otkrio da revanš između dva borca zavisi isključivo od Miočićevog zdravlja, za kojeg je rekao da još uvijek ima ožiljke od prethodne borbe.

"Stipe je dobio puno udaraca u prošloj borbi, zbog čega je još uvijek u fazi rehabilitacije. Još uvijek ima puno ožiljaka, a kad bude potpuno spreman, dogovorit ćemo i treću borbu protiv Cormiera. Trenutno sve ovisi o njemu i njegovom zdravlju", rekao je Dana White.

Prve informacije govore da bi pomenuta borba između dva borca trebala biti održana 2020. godine, a bit će zanimljivo vidjeti i reakciju ostalih boraca koji su se nadali da bi ubrzo mogli dobiti šansu da osvoje pojas prvaka teške kategorije.

Pojedini mediji koji su specijalizovani za borilačke sportove pišu da bi Cormier u slučaju da ne dobije priliku za revanš objavio kraj karijere te da Dana White osjeća veliku zahvalnost prema svemu što je ovaj borac uradio za pomenutu organizaciju i da je to razlog što će dobiti novu priliku da vrati pojas.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...