Britanac priznao
9

Anthony Joshua proučava režim treninga Cristiana Ronalda

Klix.ba
Cristiano Ronaldo i Anthony Joshua (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo i Anthony Joshua (Foto: Twitter)
Britanski bokser Anthony Joshua (28) branit će svjetsku titulu u subotu na stadionu Wembley ulažući svoje WBA, IBF i WBO pojaseve protiv opasnog Rusa Aleksandera Povetkina.

U svojoj 22. profesionalnoj borbi Joshua je proučavao režim treninga Cristiana Ronalda i to prilikom posjete visokotehnološkoj laboratoriji.

Juventusov napadač je u vrhunskom fizičkom stanju unatoč godinama, a 33-godišnji Portugalac je i sjajni primjer sportiste koji čuva svoje tijelo.

Joshua želi oponašati Ronaldove treninge kako bi pokušao produžiti svoju boksersku karijeru.

"Ronaldo je testirao svoje tijelo. On ima 33 godine, ali tijelo 21-godišnjaka. Morate znati sačuvati svoje tijelo. Mogu ući u ring i nokautirati Povetkina u jednoj ili dvije runde, ali tu je iza mene osam sedmica intenzivnih sparinga, u kojima sam boksovao oko 200 rundi i moraš zaštititi svoje tijelo. Malo je to čudno jer je boks stara škola, ali ja želim učiti dok sam živ", rekao je Joshua za The Telegraph.

Joshua će pokušati zadržati svoj savršeni rekord protiv Povetkina, a onda baciti oko na napredovanje potencijalnih budućih protivnika - Deontaya Wildera i Tysona Furyja.