Značajne promjene
3

Naredni Samsungovi telefoni će imati mnoštvo novih opcija za kameru

M. A.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Najnovija verzija aplikacije Samsungove kamere upućuje na to da južnokorejski IT gigant radi na mnoštvu novih modova kamere za svoje telefone, prenosi XDA-Developers.

Oni uključuju novu opciju koja vam može omogućiti brzi pregled i prebacivanje različitih objektiva, kao i nove noćne hyperlapse snimke, vertikalne panorame, pojedinačne fotografije te prilagođene opcije filtriranja.

Režim rada Director View's izgleda posebno zanimljivo. Stručnjaci pretpostavljaju da ćete pomoću ovog moda istovremeno moći pregledati ili čak snimiti videoisječak s više senzora kamere, a zatim dodirnuti dugme s lijeve ili desne strane ekrana kako biste prebacivali različite objektive i krupne planove objekta koji je u fokusu.

U međuvremenu, čudno nazvana opcija Single Take Photo čini se svojevrsnim automatskim načinom snimanja i fotografiranja. Mobitel pomičete 15 sekundi, a aplikacija reagira snimanjem niza fotografija i kratkih videozapisa.

Tu je i režim vertikalne panorame koji omogućava da vertikalno, a ne horizontalno gledate. Pomoću opcije Night Hyperlapse možete kombinirati Samsungove postojeće mogućnosti noćnih i hyperlapse fotografija u jednom režimu.

Konačno, postoji i opcija pod nazivom Custom Filter koja, prema najavi iz Samsunga, omogućava da iz galerije izaberete fotografiju koja vam se dopada, a zatim da je sačuvate kao filter te da promjene izvršene na toj fotografiji možete primijeniti i na neke druge.