Oduševila snalažljivošću
2.6k

Sjećate se djevojčice koja je izmislila pjesmicu na prvi dan škole? I danas će vas nasmijati

I. B.
Leontina danas ima 12 godina
Leontina danas ima 12 godina

Prvi dan škole je poseban za svako dijete, a mnogi ga pamte kao uspomenu za cijeli život. Danas, shodno tome što su školarci nakon ljetne pauze prvi put sjeli u školske klupe, prisjetili smo se djevojčice koja je prije nekoliko godina svojom snalažljivošću oduševila regiju.

Ukoliko ste korisnik društvenih mreža, gotovo je nemoguće da prije nekoliko godina niste pogledali snimak djevojčice Leontine iz Banje Luke koja je tada nasmijala cijeli Balkan.

Naime, novinarka jedne televizije posjetila je grupu prvačića u bh. gradu koji su se spremali za svoj prvi školski dan. Tom prilikom razgovarala je sa djevojčicom Leontinom, tražeći od nje da joj izrecitira neku pjesmicu.

Iako joj je Leontina odgovorila da ne zna niti jednu pjesmicu, novinarka nije odustala te se djevojčica morala snaći.

"Prvaci, prvaci, dođite nam svi, u našu školu zabavite se svi, prvaci svi", izrecitovala je djevojčica, a zatim uz simpatičnu grimasu priznala: "Izmislila sam je".

Svojom dječijom iskrenošću i snalažljivošću, djevojčica je osvojila sve koji su imali priliku pogledati ovaj kratki intervju. Iako je snimak nastao 2016. godine, aktualan je i danas te i nakon nekoliko godina uspijeva izmamiti osmijeh na licima ljudi.

Upravo zbog toga Leontinu, koja danas ima 12 godina, mnogi nazivaju i "simbolom prvog septembra".

"Ovo ne da ti popravi dan, nego cijeli život", jedan je od komentara uz objavu, a s kojim se apsolutno slažemo.