Drugi u karijeri
3

Kontra objavio novi solo album: Poslušajte "Nikad zauvijek isti"

N. V.
Sarajevski reper i član FM Jam kolektiva Kontra je danas izdao svoj drugi solo album pod nazivom "Nikad zauvijek isti“.

Na albumu se nalazi osam pjesama, a saradnju je Kontra ostvario sa nekoliko artista poput Shtuke, Mirze Sijerčića i DJ Mrkija. Muzika je snimljena u studiju "Kolateral“, preminulog talentovanog sarajevskog producenta Rijada Fazlića koji je i radio na nekim pjesmama.

"Dugo se nisam pojavljivao sa solo pjesmama i ovaj album mi je bio eksperiment koji je konačno dobio željenu formu i zvuk. Ne bih ga uspio do kraja realizirati bez podrške svojih prijatelja i saradnika koji su vjerovali u ovaj projekat i nesebično dali svoj maksimum. Prije svega tu mislim na Shtuku koji je miksao cijeli album, zatim Adnan Lingo koji je uradio sve fotografije i dizajn omota, a tu je i naravno bezrezervna podrška FM Jam ekipe“, rekao je Kontra.

Foto: Adnan Lingo
Foto: Adnan Lingo

"Zlatan od Bosne" je pjesmom "Sergej" najavio novi dugoočekivani solo album, a dan prije nego što je objavljen, predstavio je i videospot za pjesmu "Na svoj način“ koji je režirao i snimao Vedran Haračić a snimljen je u JU "Centar kulture i mladih“ Općine Centar. Muziku za ovu pjesmu je radio upravo Rijad Fazlić Kolateral koji je u maju preminuo u svojoj 25. godini.

"Rap muzika nije jednodimenzionalna. Ta pjesma nije po tipičnoj formuli singla, ali je meni jako draga, posebno zbog činjenice što je to posljednja pjesma na kojoj smo skupa radili rahmetli Rijad i ja“, rekao je Kontra.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, promocija albuma će biti ograničena na internet i čekat će bolja vremena za koncertnu promociju.

Foto: Adnan Lingo
Foto: Adnan Lingo

"Iako nije najpametniji potez izdavati album u vrijeme pandemije, važno je da muzika izlazi i da ljudi imaju šta slušati“, zaključio je Kontra.

"Nikad zavijek isti" je moguće poslušati na Youtubeu, Spotifyju, Deezeru i drugim streaming servisima.