Odličan provod
180

Brkovi imali izvrstan nastup na Sarajevsko After Filmu, večeras će publiku zabavljati grupa Jinx

Klix.ba
Sarajevsko After Film
Na Sarajevsko After Filmu četvrte večeri festivala nastupili su odlični Brkovi, koji su publiku oduševili svirkom, ali i replikama između pjesama.

Prije Brkova nastupila je ubjedljivo najpopularnija bh. reperica Sassja, koja trenutno predstavlja jedno od najznačajnijih ženskih MC imena u regiji.

Sarajevsko After Film Main Stage večeras je rezervisan za zagrebački bend Jinx predvođen harizmatičnom pjevačicom Yayom. Karijeru su započeli 1993. godine, a njihove albume prate brojni hitovi poput "Smijem se", "Bye Bye Baby Bye", "Koliko suza za malo sna", "Tamo gdje je sve po mom", "Na čemu si ti?", "Na zapadu" i "Pored mene". Predgrupa Jinx-ima je Bend Detour, koji je prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, savremenog, elektro-akustičnog pop zvuka, začinjenog povremeno drum'n'bass, a u skorije vrijeme i ponekom country notom. Prošle godine su dobili muzičku nagradu Porin u kategorijama Pjesma godine za "Zaljubila sam se" i Najbolja izvedba grupe s vokalom.

Na Electronic Stageu nastupaju Andre Crom i Dynnotik. Andre Cromova strast i ljubav prema elektronskoj muzici najbolje se mogu osjetiti tokom njegovih setova koji spajaju house i techno. Dynnotik je aktivan na sceni elektronske muzike više od 10 godina. Počeo je miksajući hitove velikih, svjetski priznatih producenata, ali konstantno istražuje zvuk i to se može čuti u njegovim setovima. Do sada je na partyjima zagrijavao za imena kao što su Roger Sanchez, Mark Knight, Tom Novy, Tomcraft, Silicone Soul i Mike Vale.