Muzika
37

Bend Corbansick poziva sve bicikliste da učestvuju u snimanju spota za pjesmu "Merida"

Klix.ba
Nakon što su prije nešto manje od pet mjesci promovisali svoj prvijenac "Shattered Skin", članovi sarajevskog benda Corbansick, počinju rad na prvom spotu za ovaj album. Svoju video prezentaciju će dobiti pjesma "Merida".

"Za one malo upućenije, naslov pjesme bi mogao biti asocijacija na istoimenu marku bicikala i bili bi u potpunosti u pravu. Pjesma upravo govori o jednoj noćnoj vožnji na pomenutom biciklu i svemu onome što ista može probuditi, od osjećaja slobode, odmora, uživanja, do buđenja davnih sjećanja, razmišljanja o prošlosti, budućnosti, jednostavno kada se sjedne na biciklo nakon napornog dana misli su rasute na stotine komada", navodi se u saopćenju benda.

Pjesmu je napisao vokal benda Ensar Bistrivoda, koji je i sam veliki zaljubljenik u biciklizam. Režiju spota će potpisati mlada sarajevska režiserka Sabrina Begović Ćorić, koja je režirala, između ostalog, predstave “Prst” (u produkciji SARTRa) i “Majka Nacije” (u produkciji Magacin Kabarea), te dokumentarne filmove ''Treba biti lav'' i ''Sunčana djeca''. U ulozi snimatelja naći će se Damir Bašić koji je poznat po radu na muzičkim spotovima, ali i kratkim filmovima ekipe efmStudentskog radija.

Jedna od glavnih odlika spota će biti naglašavanje svih prednosti koje vožnja biciklom i općenito korištenje bicikla na dnevnoj bazi donosi, tako da Corbansick biciklističke zaljubljenike da im se pridružite i pomognete u realizaciji ovog spota 20. septembra 2015. godine ispred bine u Vilsonovom šetalištu u 17 sati (kod caffea Tito).

"U slučaju nekih strašnih pljuskova i lošeg vremena imat ćemo alternative, ali nadamo se da malo kiše neće pokolebat ekipu. Dopedalajte do Vilsa 20. septembra i pomozite ekipi benda Corbansicka u namjeri da pokaže svu moć i snagu naših omiljenih dvotočkaša", navodi se u saopćenju.