Hrvatski violončelisti
24

2Cellos instrumentalom "Pirates Of The Caribbean" predstavili novi album

Klix.ba
Luka Šulić i Stjepan Hauser, fantastični dvojac 2Cellos, objavljivanjem spota za instrumentalnu numeru "Pirates Of The Caribbean" predstavili su svoj novi album "Let There Be Cello".

Spot nove pjesme režirao je Kristijan Burlović iz MedVid produkcijske kuće, a za potrebe njegovog snimanja Šulić i Hauser su se morali prerušiti u gusare i zaploviti brodom Karaka na Jadranskom moru.

Ovim instrumentalom duo 2Cellos predstavlja svoj novi studijski uradak naziva "Let There Be Cello" na kojem će se naći 14 pjesama. Produkciju albuma potpisuje Filip Vidović iz Morris studija.

Zanimljivo je istaći kako se na ovom albumu vrsnih hrvatskih instrumentalista nalazi 12 obrada velikih svjetskih hitova, a preostale dvije pjesme će biti autorske. Tačnije, singlovi "Concept2" i "Cadenza" su autorske numere dvojca Šulić-Hauser.

Kao posljednja pjesma na albumu pojavljuje se "Champions Anthem", himna Lige prvaka koju su u ovogodišnjem finalu navedenog takmičenja svi ljubitelji nogometa širom svijeta mogli čuti u izvedbi grupe 2Cellos.