Sve spremno
615

Sutra besplatni koncert DJ Solomuna u srcu Sarajeva, najavljena noć za pamćenje

I. P.
Na hiljade ljubitelja elektronskih muzike imat će priliku da prisustvuju besplatnom DJ koncertu u srcu Sarajeva od strane jednog od najpopularnijih muzičara DJ scene Mladena Solomuna. Kasnije će se zabava preseliti u Dom mladih, gdje će DJ Solomun nastupati po drugi put na oficijelnom afterpartyu.

Dugo očekivani nastup Mladena Solomuna na Vječnoj vatri se približava, a on će svojim setom krunisati zatvaranje Sarajevo Film Festivala i pokloniti Sarajevu jednu nezaboravnu noć.

Solomun izlazi na pozornicu Vječne vatre ovog petka u 23:30, a njegova muzika će odjekivati ulicama glavnog grada do 2:30. Ovaj događaj je besplatan za sve posjetitelje, i savjetujemo da isti na lokaciju dođu prije 23 kako bi sebi osigurali mjesto na kojem će plesati do kasno u noć.

"Veliki događaji poput Solomun IIII Klabika (Sarajevo Quaternate) kod Vječne vatre zahtijevaju veliku odgovornost kako od organizatora, tako i od svih posjetitelja događaja. Kako bi osigurali sigurnost posjetitalja savjetujemo vas da budite sigurni, kao i da budite svjesni sigurnosti drugih. Također, naglašavamo da posjedovanje droga, staklenih boca, limenki, vatrometa, (vatrenog) oružja i / ili drugih opasnih predmeta i tvari, kao i hrane, (alkoholnih) pića i životinja nije dopušteno. Imamo politiku nulte tolerancije na drogu. Posjedovanje bilo kojeg vida droge bit će strogo kažnjivo. Ako postoje dokazi o upotrebi i/ili posjedovanju, uslijedit će oduzimanje droge, a počinitelj i droga bit će predani policiji. Podvlačimo da će svi posjetitelji događaja biti podvrgnuti pretresnom pretraživanju. Osiguranje će temeljito pretražiti sve posjetitelje", naglašavaju iz Klabike.

Solomun IIII Klabika (Sarajevo Quaternate) je događaj koji će imati veliko osiguranje, te su posjetitelji obavezni da u svakom trenutku slijede upute, propise i upute za sigurnost koje će dati službenici osiguranja, policije ili članova organizacijskog tima.

"Ovaj događaj je od velike važnosti za grad Sarajevo, te ga je kao takvog prepoznala Turistička zajednica Kantona Sarajevo. Turistička zajednica je pokrovitelj događaja Solomun IIII Klabika (Sarajevo Quaternate), a učešće je uzela i Vlada Kantona Sarajevo koja je prepoznala da se ovim eventom grad Sarajevo konačno okreće novim tokovima te se otvara za budućnost razvoja kao jedne od najbrže rastućih novih destinacija u ovom dijelu Evrope", kažu organizatori.

Nakon nastupa na Vječnoj vatri najveći fanovi DJ Solomuna će imati priliku da ga slušaju u intimnijem okruženju afterpartya u Domu mladih. Afterpary počinje u 1sat i nastavlja se do ranih jutarnjih sati, a mnogi DJ-evi će zagrijati atmosferu do 3:30 ujutro, kad zvijezda noći--DJ Solomun--preuzima pult.

Karte za ovaj afterparty su rasprodate.