25. i 27. januara
18

O odrastanju, željama i nadama: "Avanture Toma Saweyra" u Pozorištu mladih Sarajevo

Klix.ba
U Pozorištu mladih Sarajevo će 25. i 27. januara će biti izvedena predstava "Avanture Toma Saweyra" koju je prema romanu Marka Twaina režirao Adis Bakrač.

"Predstava 'Avanture Toma Sawyera' donosi priču o odrastanju, željama i nadama. Glavni junaci ovog komada živeći na marginama društva pokušavaju da pored svih teškoća i prepreka učine život ljepšim i zanimljivijim. Vođeni istrživačkim duhom i željni pustolovina Tom Sawyer i njegova družina u dječijoj mašti kreiraju imaginarne svjetove koji postaju stvarniji od realnosti. Vjerujući da pravda i istina moraju pobijediti spremni su suočiti se s najvećim opasnostima i pokazati odraslima šta znači biti hrabar, odan i pošten. Ovaj pozorišni komad nastoji ukazati na to da su duhovne vrijednosti ispred materijalnih i da su djeca puno svjesnija toga nego odrasli. Tom Sawyer i njegova družina nam poručuju da prije svega treba biti prijatelj i pomagati drugima, jer je prijateljstvo jedna od najvećih vrijednosti koje imamo", rekao je reditelj predstave Adis Bakrač.

Adaptaciju i dramatizaciju romana autora radili su Adis Bakrač i Segor Hadžagić, scenograf predstave je Vedran Hrustanović, a kostimograf Amna Kunovac-Zekić. Originalnu muziku potpisuje Mario Knezović, koreograf predstave je Belma Čečo-Bakrač, dizajn Furkan Hizir, fotografija i video: Adnan Šahbaz.

U predstavi igraju Aldin Tucić, Suada Ahmetašević, Edin Avdagić, Mirza Dervišić, Edhem Husić, Semir Krivić, Damir Kustura, Ivana Vojinović i Saša Krmpotić.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na broj telefona 033 202 303, kao i putem Facebook stranice Pozorišta mladih Sarajevo. Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12 do 14 sati i dva sata prije početka predstave.