Bogata ponuda
0

Narodno pozorište Sarajevo april završava odličnim repertoarom

Klix.ba
Narodno pozorište Sarajevo je u aprilu svojoj publici ponudio bogat program - osim sjajnih dramskih, baletnih i opernih ostvarenja koja su već prikazana, za kraj aprila su rezervisane mnoge predstave koje će obradovati ljubitelje teatra.

"S ponosom najavljujemo premijerno izvođenje klasičnog baleta Petra Iljiča Čajkovskog 'Uspavana ljepotica', u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića, prema Mariusu Petipi, koji će na sceni NPS premijerno biti izveden, večeras, 23. aprila u 19:30 sati. Prva repriza očekuje nas u srijedu, 24. aprila u 19:30 sati", navedeno je u saopćenju Narodnog pozorišta Sarajevo.

U četvrtak, 25. aprila u 16 sati, u takmičarskom dijelu 18. festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica 2019. na sceni NPS, bit će izvedena dramska predstava "Gazi Husrev–beže ili: Bukagije“ rađena prema tekstu Džemaludina Latića. Adaptaciju teksta i dramaturgiju je uradio Hasan Džafić, a režiju potpisala Tanja Miletić-Oručević.

Istu noć u 20 sati, u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo u okviru programa Modul Memorije 2019. bit će upriličeno otvaranje izložbe "Teatar pod opsadom" u organizaciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Posjetite Narodno pozorište Sarajevo, u subotu, 27. aprila u 19:30 sati, i pogledajte izuzetno pozorišno ostvarenje Brehtov “Kavkaski krug kredom”, u režiji Paola Mađelija. Predstava je rađena u koprodukciji NPS i Scene MESS.

U komediji "Buba u uhu“ u režiji Admira Glamočaka možete uživati 29. aprila u 19:30 sati.

“Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.