{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izložba Erola Čolakovića Šehića "Dvojnost" u Bihaću

21.11.2012. u 15:17
13
0
Izložba Erola Čolakovića Šehića "Dvojnost" u Bihaću
13
Izložba Erola Čolakovića Šehića "Dvojnost" u Bihaću
Foto: Erol Čolaković Šehić
Proslogodišnji uspjeh projekta,knjige i izložbe "Dvojnost", sarajevsko-ženevskog autora Erola Čolakovića Šehića dugogodišnjeg člana ULUPUBiH i Udruženja filmskih radnika BiH tokom ove godine doživljava svoju potpunu afirmaciju.
Izložba će biti postavljena u okviru kulturne manifestacije "Ulice Bisča" u Gradskoj Galeriji Enver Krupić i kafeu Piramida 22. novembra.

Na veliku autorovu žalost i to po prvi put, svečano otvaranje koje je svojevrstan umjetnički čin, a predviđeno je za 19.00 sati proći će bez Estelle Čolaković Claret, švicarske umjetnice i Erolove supruge koja je osim modela na Erolovim fotografijama i aktivni učesnik samog otvorenja postavke. Kriza i nepostojanje budžeta i pored podrške Fondacije za likovnu, muzičku i scensku djelatnost Federalnog Ministarstva kulture i sporta tako je stigla i do sada već prepoznatljivog autorovog rada.

Prošlogodišnja postavka proširena je sa novim radovima koji su prvi put predstavljeni u Mostaru početkom oktobrau Muzičkom Centru Pavarotti i Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača nadopunjavaju autorovu težnju da predstavi svoje viđenje žene mahom kroz akt fotografiju.

Osnovna podjela u postavci i otvorenju je bazirana na podvojenosti viđenja i doživljaja a to se osjeti kroz promatranje same postavke koju tvore rani autorovi radovi koje on naziva "naivno gledanje na ženu i 'turobnim' vremenima SFRJ" i oni recentni nastali u periodu življenja u Španiji, Belgiji, Holandiji i sada u Švicarskoj.

Izložba će biti otvorena do 7. decembra 2012

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: