Od 19. aprila
0

pet novih filmskih naslova na repertoaru Cinema Cityja

Na repertoar sarajevskog multipleksa Cinema City od 19. aprila stiže pet novih filmova.

Scream For Me Sarajevo - Osam godina nakon što je bio domaćin 14. Zimskim olimpijskim igrama, Sarajevo je palo pod opsadu unutrašnji krug pakla od koga je trebalo skoro četiri godine da pobjegne. Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća, i najduža opsada grada u savremenoj istoriji, u poslije ratnoj Evropi.Unutar gradskog života koji je bio nepodnošljiv. Stanovnici su preživjeli metke snajpera i svakodnevno granatiranje, bez struje, vode, grijanja...

Međutim, ipak, za neke je bilo jedno jako svetlo, jedan izvor nade; najveći bjeg od svih - muzika. I jedan čovek, jedna rock zvezda, donijela je nadu.U ovom dubokom, tamnom paklu i jednoj decembarskoj večeri samo ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima, došao je Bruce Dickinson, koji je rizikovao život za ljude pod opsadom. Nekoliko sati nije bilo rata i pod zvjezdanim zimskim nebom bilo je moguće vjerovati da se tamo negdje normalni život postojao.Za ove mlade ljude, Bog im je dao Brucea. Te večeri Bruce Dickinson je u BKC-u i držao mikrofon i vrištao "Scream For Me Sarajevo" i vrisak kojeg će svi sigurno pamtiti.

"Taxi 5" (Taxi 5) je francuska komedija reditelja Francka Gastambidea. Novi nastavak prati priču o policijskom službeniku, koji je prebačen u policijsku stanicu Marseille i dobio je zadatak uhvatiti grupu talijanskih pljačkaša u Ferrari modelima. Potjera po uskim ulicama, ali i po autocesti neće nedostajati jer kao i od sada, i u ovom nastavku jednu od glavnih uloga ima legendarni bijeli Peugeot 407.

"Neće moći ove noći" (Blockers) je komedija rediteljice Kay Cannon , u kojoj glavne uloge tumače Leslie Mann, Ike Barinholtz, John Cena. Urnebesna priča o troje roditelja koji svim silama pokušavaju da spriječe svoje kćerke da izgube nevinost na maturskoj večeri. Kada otkriju planove svojih kćerki, roditelji kreću u tajnu operaciju, koja će tu noć pretvoriti u najluđu u njihovim životima.

"Slučaj iz zemlje duhova" (Incident in a Ghost Land) je horor reditelja Pascala Laugiera. Film prati život majke dvoje djece koja je naslijedila dom od svoje tete. Već prve noći u novoj kući majka se suočava s ubojitim uljezima i bori se za živote svojih kćeri. Šesnaest godina kasnije kada se kćeri opet okupe u toj kući tek tada stvari postanu još više čudne.

"Leo da Vinci: Misija Mona Lisa" (Leo da Vinci: Mission Mona Lisa) je animirana pustolovina koja donosi priču o život u gradu Vinciju koji prolazi mirno, dok mladi Leo da Vinci radi na novim izumima uz pomoć prijatelja Lorenza dok ih njegova simpatija Lisa promatra i podruguje im se. Jednog dana Lisinu kuću zahvati iznenadni požar te porodica više ne može plaćati dugove. Da bi spasili Lisu od neželjene udaje za plemića, ekipa se upusti u avanturu pronalaženja blaga i sukoba s piratima uz pomoć Leovih genijalnih izuma.