Nekadašnja muzičarka
2

Bivša djevojka Kima Jong-una je živa: Učestvovala u pregovorima za Olimpijske igre

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivša djevojka Kima Jong-una Hyon Song-wol fotografisana je kao članica pregovaračkog tima Sjeverne i Južne Koreje u vezi s nastupom na Zimskim olimpijskim igrama, četiri godine nakon što je u kineskim medijima objavljena informacija da ju je pogubio zbog snimka na kojem pleše uz pjesmu Elvisa Presleyja.

Nekadašanja liderica popularnog benda Moranbong fotografisana je kako sjedi pored čelnika južnokorejske delegacije Kwona Hooka Bonga i čelnika sjevernokorejskog tima Leeja Woo-sunga.

Svi svjetski mediji pisali su o njenom "pogubljenju" zbog "pornografskog" videa kako su ga korejski mediji nazvali, u kojem se pojavljuje na desetine pjevačica i plesačica. Informacija je objavljena 2013. godine.

Kim Jong-un se nakon nje vjenčao s Ri Sol-ju, ali mnogi misle kako upravo Hyon i dalje ima njegovu ljubav. Primijećena je u Kini prije dvije godine nakon što je misteriozno nestala.

Na šestodnevnoj turneji u Pekingu novinari su je pitali za komentar o špekulacijama da je mrtva, na što je odgovorila: "A odakle one dolaze?".

Mediji su tvrdili kako je uhapšena i ubijena iz automatskog oružja bez prava na suđenje, dok su navodno članovi njene porodice morali gledati.

Sjeverna Koreja tada je negirala ovakve navode kazavši kako je to kampanja Južne Koreje i njihovih medija.

Kim je prekinuo vezu sa Hyon po naredbi svog oca Kima Jong-ila. Ona se navodno nekoliko godina nakon toga udala za sjevernokorejskog vojnika i postala majka.