Ljubav i veze
175

Znakovi da vas vara: Diže tegove, čisti automobil, tušira se prije spavanja...

Klix.ba
U sretnoj ste vezi ili braku, ali počeli ste osjećati da nešto nije uredu? Posljednja stvar na umu treba biti da vas partner vara, no ako sumnjate britanski Daily Mail objavio je savjete stručnjaka kako da to prepoznate.

Savjete su kreirali eksperti za veze, psiholozi, advokati za razvode i tzv. treneri za ljubav.

  1. Standardne sumnje: ruž na njegovoj kragni ili odjeći, neočekivani tragova seksualne aktivnosti na tijelu, miris ženskog parfema ili dlake druge žene na odjeći. Posebno trebate obratiti pažnju ako se dešava više od jednog puta.

  2. Najednom je počeo raditi duže smjene, mora putovati i van kuće je. Ukoliko su i porasli troškovi, a niste bili uključeni, provjerite o čemu je riječ.

  3. Nije prisutan. I kada je tu fizički, u mislima je u svom svijetu.

  4. Vodi više računa o svom izgledu nego ranije. Oblači se ljepše, krenuo je u teretanu i svaku noć prije odlaska u krevet se tušira. Ukoliko i redovno čisti automobil, a to nije radio ranije, vjerovatno želi ukloniti sve tragove prisutnosti druge osobe.

  5. Priča s entuzijazmom o novoj kolegici, poznanici ili zajedničkoj prijateljici. Priča o njoj i previše i želi joj pomoći. I to žarko. No, već joj je pomogao. I previše.

  1. Prestao vas je primjećivati. Mogli biste staviti vreću na glavu i hodati okolo, on ne bi primijetio. Možda se i trudi, ali ne uspijeva.

  2. Naznake koje vam daju kolege, prijatelji i članovi porodice. Ne žele se miješati, ali znaju sigurno nešto.

  3. Vaša intuicija vrišti u vama da nešto nije uredu i da on ima aferu.

  4. Stalno vas napada da ste ljubomorni i ludi. Napad je najbolja samoodbrana i tjeraju vas da sumnjate u sebe.

  5. Pokazuje vam poruke i mailove u kojima nema ništa. Varalica sigurno ima mobitel koji vi nikada nećete vidjeti, a koji koristi za drugu ženu. Isto je i sa mailovima.

  6. Previše je ljubazan. Dopušta vam da gledate ono što želite, kupuje darove i izvodi na omiljena mjesta. Na neke muškarce afera djeluje tako da se osjećaju sretnije i ponašaju pozitivnije ili ih osjećaj krivnje natjera na to.

  1. Stalno vas optužuje da ga varate? Vodi se mišlju da, ako je on vas prevario, sigurno ste i vi njega.