{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene žele ljubav, muškarci redovniji seks

S
15.3.2011. u 22:52
0
18
Žene žele ljubav, muškarci redovniji seks
0
Žene žele ljubav, muškarci redovniji seks
Pomalo je već kliše da se žene žele skrasiti zbog ljubavi, dok muškarci žele redovan seks. No, naučnici tvrde da je to istina.
Studija je dakle pokazala da žene pristaju na zajednički život jer vjeruju da će im to pomoći da vežu partnera za brak, a muškarci pristaju na takav život zbog više seksa, te da bi vidjeli isplatili im se to više od traganja za ženama.

Nalazi su pokazali i da partneri žele otkloniti sumnje o tome da li zajednički život prije braka nosi isti stepen predanosti kao što to imaju partneri u braku.

Ispostavilo se da i muškarci i žene vide brojne prednosti zajedničkog života, jer mogu više vremena provoditi zajedno i dijeliti životne troškove.

"Muškarcima je zajednički život prije braka odličan test za sam brak, dok žene to vide kao kraći put prema braku", ističu naučnici.

Američki istraživači ispitivali su 200 muškaraca i žena u kasnim 20-im, žene su četiri puta više bile sklonije zajednici prije braka, dok su muškarci puno češće u toj zajednici kao pozitivnu stvar vidjeli redovan seks.

Kao nedostatak žene su vidjele da takav način života nema legitimtet kao brak, dok su muškarci u tome vidjeli kraj svog "slobodnog" života.

No, pojedini stručnjaci također navode da žene ne moraju živjeti u zajednici da bi vezale svog partnera ili da bi bile sigurne žele li brak s njim, već "u to trebaju biti sigurne od početka", prenio je Daily Mail.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: