Žene više misle o izgledu nego o muškarcima

S
Sarajevo-x.com
6.12.2011. u 21:07
30
26
Žene više misle o izgledu nego o muškarcima
30
Žene više misle o izgledu nego o muškarcima
Novo istraživanje je pokazalo da žene više misle o tome kako izgledaju nego što misle na muškarce.
Pored toga, otkriveno je da više razmišljaju o ishrani i dijetama nego o seksu i vezama. Istraživanje je obavila američka kompanija koja radi istraživanje o dijetama, Atkins.

Svaka četvrta žena koja je na dijeti priznaje da joj je dijeta važnija nego veza i da ulaže mnogo više napora da smrža i dotjera tijelo nego što posvećuje vremena svojoj vezi ili braku.

Više od jedne trećine ispitanica koje nisu na dijeti, 37 posto, prijznaje da više misli o hrani nego o partneru, a više od polovine, oko 54 posto priznaje da više misli o hrani nego o seksu.

Svaka deseta žena tvrdi da je stroga dijeta gora od toga da vas partner prevari. Gotovo trećina ispitanica je priznala da bi radije prekršila obećanje dato svom partneru nego pravila dijete.

"Dijeta nikada ne treba postati opsesija. Pravilna ishrana je zdrava navika koju ljudi trebaju usvojiti, ali ne i biti njeni robovi. Ovo nije zdravo, jer je često kontraproduktivno.

Posljednja stvar koju neko želi jeste da dijeta ima negativan utjecaj na život", rekla je glavna nutricionistica Linda O'Byrne, prenosi Daily Express.


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: