{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene tvrde da mogu postići orgazam bez fizičkog dodira

S
19.8.2010. u 09:59
0
11
Žene tvrde da mogu postići orgazam bez fizičkog dodira
0
Žene tvrde da mogu postići orgazam bez fizičkog dodira
Naučnici su ostali zaintrigirani tvrdnjama žena koje kažu da se mogu "mišlju dovesti do orgazma", potpuno same, bez fizičkog dodira.
Prije nekoliko godina počeli su snimati ženski mozak za vrijeme orgazma u nadi da će vidjeti šta se događa u tim trenucima.

"Centri za užitak u mozgu, povezani sa orgazmom, 'uključe se' kod žena koje same sebe dovedu do orgazma kao i kod onih koje za to koriste konvencionalnije metode. Ti isti centri se ne upale kada žena glumi orgazam", pojasnio je dr. Barry Komisaruk, autor knjige "Nauka orgazma".

Ispitane žene dovodile su sebe do orgazma na različite načine. Neke su koristile kombinaciju vježbi disanja i fantaziranja, dok su ostale koristile maštu i vježbe za karlicu, piše "Daily Mail".

Ako mislite da su ovo samo naklapanja, Jill Morrison, četrdesetogodišnja sekretarica, tvrdi drugačije.

"Otkrila sam da se mogu 'mišlju' dovesti do orgazma još kada sam bila u ranim 20-im. Tada sam bila sretno udata i ležala sam sa suprugom u krevetu prije vođenja ljubavi. Nije me dodirivao, ali sam se osjećala vrlo opušteno. Doživjela sam orgazam upravo tada, bez ikakve stimulacije", kaže ona.

Jill tvrdi da joj to nije bilo i posljednji put.

"S vremenom postala sam sve vještija u dovođenju sebe to orgazma do te mjere da ako želim mogu doživjeti orgazam samo misleći na njega. Moje tijelo odmah odgovara. Po mom mišljenju, sve je to u glavi", objašnjava sekretarica.

Ovo bi mogla biti dobra vijest za 40 posto ženske populacije koja ima problema sa postizanjem orgazma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: