{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene se trebaju zadovoljiti prosječnim muškarcima

S
28.1.2010. u 23:00
0
31
Žene se trebaju zadovoljiti prosječnim muškarcima
0
Žene se trebaju zadovoljiti prosječnim muškarcima
Foto: Ilustracija
Lori Gottlieb, autorica knjige "Marry Him: The Case For Setting For Mr. Good Enough" digla je prašinu u SAD-u zbog ideja koje propagira. Ona smatra da žene trebaju tražiti savršenog muškarca u 20-tim godinama ili u protivnom rizikuju da ostanu same u 30-tim.
Goettlieb se trudi da ohrabri žene u 30-tim godinama da se zadovolje prosječnim i društveno prihvatljivim muškarcem, te prestanu tražiti "gospodina Savršenog".

Ova četrdesetogodišnja samohrana majka priznala je u knjizi da ponekad žali što se nije skrasila s jednim od običnih i normalnih muškaraca koje je odbijala dok je tražila "princa na bijelom konju".

Autorica smatra da je pojam "pravog" mit, te optužuje ljubavne romane i filmove da su izdali ženu i podstakli je da ide u pogrešnom smjeru u potrazi za ljubavlju.

"Dok odrastamo, mi idealiziramo brak. Mislim da bismo bile sretnije da to ne radimo, da se realno suočimo s pojmom braka i muškarca. Ostavljamo prosječne muškarce da bi pronašle savršenog, iako nam niko ne garantuje da će nas on kao takav usrećiti", rekla je autorica za Daily Mail.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: