{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene se trebaju zadovoljiti prosječnim muškarcima

S
28.1.2010. u 23:00
0
31
Žene se trebaju zadovoljiti prosječnim muškarcima
0
Žene se trebaju zadovoljiti prosječnim muškarcima
Foto: Ilustracija
Lori Gottlieb, autorica knjige "Marry Him: The Case For Setting For Mr. Good Enough" digla je prašinu u SAD-u zbog ideja koje propagira. Ona smatra da žene trebaju tražiti savršenog muškarca u 20-tim godinama ili u protivnom rizikuju da ostanu same u 30-tim.
Goettlieb se trudi da ohrabri žene u 30-tim godinama da se zadovolje prosječnim i društveno prihvatljivim muškarcem, te prestanu tražiti "gospodina Savršenog".

Ova četrdesetogodišnja samohrana majka priznala je u knjizi da ponekad žali što se nije skrasila s jednim od običnih i normalnih muškaraca koje je odbijala dok je tražila "princa na bijelom konju".

Autorica smatra da je pojam "pravog" mit, te optužuje ljubavne romane i filmove da su izdali ženu i podstakli je da ide u pogrešnom smjeru u potrazi za ljubavlju.

"Dok odrastamo, mi idealiziramo brak. Mislim da bismo bile sretnije da to ne radimo, da se realno suočimo s pojmom braka i muškarca. Ostavljamo prosječne muškarce da bi pronašle savršenog, iako nam niko ne garantuje da će nas on kao takav usrećiti", rekla je autorica za Daily Mail.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: