Istraživanje
0

Žene se najviše osjećaju seksi u 34. godini života

Sarajevo-x.com
Da starije osobe nemaju baš aktivan seksualan život, pokazalo je novo istraživanje u kojem su sudjelovale žene srednje životne dobi. Međutim, jedan od zaključaka je i da žene, kako stare, sve više uživaju u dobrom seksu.

Na vječno pitanje o tome da li starije osobe rjeđe uživaju u seksu u poređenju s mlađim osobama odgovor je odlučila potražiti britanska kompanija koja proizvodi hranjive kreme Astral. Na pitanja o njihovim seksualnim navikama odgovorilo je 1.031 žena.

Istraživači su tako potvrdili teoriju da žene srednje životne dobi imaju upola manje bogat seksualni život nego što su ga imale u mlađoj životnoj dobi. Međutim, 56 posto ispitanica priznalo je kako sada mnogo više uživa u seksu, nego što su u njemu uživale u svojoj mladosti.

Prema dobivenim rezultatima, žene starosne dobi od 45 do 60 godina u seksu svaki mjesec uživaju 4,5 puta, dok su se u svojim 20-tim i 30-tim u seksualne igrice mjesečno upuštali 10,4 puta.

Također, u prosjeku žene se najviše osjećaju seksi kao 34-godišnjakinje, što i ne čudi jer tada imaju mnogo više samopouzdanja, nego što su ga imale u svojim mlađim danima, te se ne plaše zatražiti što žele.

"Seksualne potrebe, libido i način života kod žena vremenom se mijenja, ali nema razloga da starije žene nemaju veoma ispunjavajući seksualni život, čak i kada zađu duboko u starost", kazala je za Daily Telegraph savjetnica za seksualne odnose, doktorica Catherine Hood.