U potrazi za savršenim
0

Žene privlače neobrijani štreberi koji plaču uz filmove

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Većina žena tvrdi da ih privlače visoki, tamni i zgodni muškarci. Međutim, nova studija otkriva da žene zapravo maštaju o štreberima sa neurednom bradom i talentom za kompjutere. Uprkos pritužbama da su brade neugodne i da bockaju, više od 41 posto žena ih preferira.

Web site onepoll.com napravio je ovo istraživanje među 2.500 žena, koje su trebale da opišu svog idealnog muškarca. Pored štreberskog i pomalo neuglednog izgleda, žene su masovno glasale za dlakava prsa, kao i za muškarce koji su dovoljno osjećajni da ponekad puste suzu uz neki romantični film.

Na listi najpoželjnijih muškaraca nalaze se i oni sa sijedim vlasima u kosi, zatim muškraci koji imaju pokoju sijedu vlas u kosi, kao oni koji strastveno navijaju za neki sportski klub.

"U javnosti djevojke uvijek govore kako vole mišićave muškarce koji ne pokazuju emocije. Međutim, rezultati naše studije pokazuju drugačiju sliku. Savršen je onaj muškarac koji je u stanju da pokaže svoju nježnu stranu", kaže se u istraživanju ovog web sitea.

Ovi rezultati bi trebali donijeti olakšanje muškarcima, jer žene ipak nisu u lovu na gospodina Savršenog. Više od polovine ispitanih pripadnica ljepšeg spola radije se odlučuje za muškarce nježnijeg srca.

Oko 91 posto žena ne treba mišićave i muževne grubijane, već nježne i pažljive partnere.