Nekoliko savjeta
15

Žene otkrivaju šta sve muškarci moraju znati o oralnom seksu da bi one bile zadovoljene

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Dragi muškarci, došlo je vrijeme da poboljšate svoje oralno umijeće. Iako ova vrsta seksa nije nuklearna fizika, previše muškaraca odustaje od njega ostavljajući partnerice bez doživljenog vrhunca.

Istraživanja su pokazala da žene heteroseksualne orjentacije statistički doživljavaju najmanje orgazama. To bi mogao biti razlog što njihovi partneri ne ulažu dovoljno napora, pogotovo kada je riječ o oralnom seksu.

Lezbijke i queer žene otkrile su neke od najboljih savjeta kako da oralnim seksom ženu dovedete do vrhunca, jer ko bi bolje od njih to znao.

Nikada ne idite ravno na klitoris

"Uzmite malo vremena kada ženi pružate oralni seks. Ne žurite odmah na klitoris. To će ženu više uzbuditi. Predigra je zaista važna. Stvarno trebate čitati njen govor tijela", rekla je Addicchun Sabra.

Upotrijebite još nešto osim jezika

"Zaboravite sve ono što vidite u filmovima za odrasle. Ono što treba da uradite jeste da otvorite usta, duboko udahnete i 'zaronite' unutra. Upotrijebite pritisak i konture vašeg lica, nosa i brade, potom je ljubite. Također možete koristiti svoje ruke. Mnoge žene će odlično odgovoriti na upotrebu prsta ili dva tokom oralnog seksa, a to će joj pokazati i koliko ste vješti i sigurni u svoje umijeće", rekla je seksualna pedagoginja Chris Maxwell Rose.

Zauzmite pravi položaj

"Ako vam partnerica leži na leđima, zakačite svoje ruke ispod njenih nogu kako biste je privukli da vam bude što bliže. Na taj način, dok partnerici pružate oralni seks, možete se samozadovoljavati, što će vas dodatno uzbuditi", savjetuje seksologinja Yana Tallon-Hicks.

Dajte joj do znanja da i vi uživate.

"Kada ženi pružate oralni seks, nemojte joj stvarati osjećaj da to radite samo da biste joj učinili uslugu. Nema ničeg toplijeg nego kada kažete svojoj partnerici da to radite jer zaista uživate u tome", rekla je Kristen McKenzie.

Pitajte partnericu šta želi

"Postoje žene koje ne vole oralni seks. Zbog toga pitajte partnericu šta želi od vas kako bi joj seksualno iskustvo bilo puno ugodnije", rekla je Anna.

Kada pronađete mjesto gdje je najosjetljivija, ostanite tamo

"Jednom kada pronađete 'njeno' mjesto ili savršen pokret koji joj se sviđa, nastavite to raditi. Mislim da se mnogi ljudi boje da će ponavljanje biti dosadno ili da ga je potrebno mijenjati kako biste dokazali svoju vještinu, ali to nije istina. A kad sumnjate, koristite 'usisavanje'", rekla je Skyler Ryan.