Trebaju vremena da se pripreme
20

Žene ne vole spontanost i iznenađenja

Klix.ba
Rezultati istraživanja koje je finansirao British Airways bi mogli doći kao iznenađenje svim muškarcima koji planiraju organizovati iznenadno putovanje ili izlet za sebe i svoju ljepšu polovinu.

Tokom istraživanja čak 60 posto žena je priznalo da mrze iznenađenja, a njih trećina je rekla da ne vole kada njihov partner u tajnosti organizuje neki odmor ili putovanje, jer nemaju dovoljno vremena da se pripreme.

Rezulati su pokazali da žene uglavnom žele da im se kaže za izlet ili putovanje sedam dana i 11 sati ranije, kako bi mogle isplanirati koju će odjeću ponijeti sa sobom. Ključne aktivnosti prije odlaska obično uključuju tretmane u salonima ljepote, otkazivanje drugih planova te pakovanje potrebnih stvari.

Od 2.000 žena koje su učestvovale u istraživanju, u prosjeku bi svaka za putovanje pripremila devet različitih odjevnih kombinacija.

"Ideja je bila veoma lijepa. Isplanirao nam je putovanje u Maroko kako bismo obilježili našu prvu godišnjicu. Međutim, on je spakovao moje torbe unaprijed tako da nisam imala odjeću koju bih željela. Morala sam pregristi jezik i trpiti sve, jer je on htio pokazati koliko mu je stalo. Ipak, bilo je katastrofalno. Sada zna kako stvari stoje i obavještava me po dvije sedmice unaprijed", navela je 33-godišnja Sophie Bailey, jedna od žena koje su učestvovale u istraživanju.

Međutim, rezultati su pokazali da se mnoge žene uopšte ne brinu zbog iznenadnih putovanja. Naime, njih 40 posto vjeruje da zajedničko romantično putovanje uopšte ne bi palo napamet njihovim partnerima.