|

Žene ne vole muškarce s bradom jer izgledaju starije i agresivnije

Žene ne vole muškarce s bradom jer izgledaju starije i agresivnije
0
S
Sarajevo-x.com
5.3.2012. u 20:51
75
komentara
0

dijeljenja
Žene ne vole muškarce s bradom jer izgledaju starije i agresivnije
Na prvom sastanku muškarce ocjenjuju na osnovu toga da li su obrijani ili ne, tvrdi nova studija. Iako je nekada brada bila simbol muškosti i zrelosti, današnje žene ne misle tako.
Štaviše, žene izbjegavaju muškarce s bradom, jer im oni izgledaju agresivno. Ipak, nije sve tako crno za muškarce koji vole bradu, jer ona uliva poštovanje, posebno kada su u pitanju stariji muškarci.

Stručnjaci nude nekoliko različitih teorija zašto su muškarci puštali bradu. Naime, brada je dobra kao zaštita kože od sunca, a nekada davno je ublažavala udarce u tučama, a povezuje se i sa boljim imunitetom.

Neobična teorija kaže da se u bradi zadržavaju razne bakterije pa muškarac ima dobro zdravlje.

Iako bi žene trebali privlačiti jaki i zdravi muškarci, nova istraživanja naučnika iz Kanade i Novog Zelanda pokazuju da je pripadnicama ljepšeg spola, brada odbojna.

Tokom istraživanja, 19 muškaraca je puštalo bradu šest sedmica, a naučnici su ih fotografisali u različitim emocionalnim fazama, kada su sretni, ljuti ili potišteni.

Zatim su se obrijali i ponovno fotografisali, a te snimke pokazali 200 žena. Svim ženama su se više svidjeli muškarci bez brade i tvrdile su da oni s bradom izgledaju starije i agresivnije.

Naučnici su zaključili da neobrijani muškarci djeluju muževnije drugim muškarcima, ali su manje privlačni nježnijem polu.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...