{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene ne vole muškarce s bradom jer izgledaju starije i agresivnije

S
5.3.2012. u 20:51
0
75
Žene ne vole muškarce s bradom jer izgledaju starije i agresivnije
0
Žene ne vole muškarce s bradom jer izgledaju starije i agresivnije
Na prvom sastanku muškarce ocjenjuju na osnovu toga da li su obrijani ili ne, tvrdi nova studija. Iako je nekada brada bila simbol muškosti i zrelosti, današnje žene ne misle tako.
Štaviše, žene izbjegavaju muškarce s bradom, jer im oni izgledaju agresivno. Ipak, nije sve tako crno za muškarce koji vole bradu, jer ona uliva poštovanje, posebno kada su u pitanju stariji muškarci.

Stručnjaci nude nekoliko različitih teorija zašto su muškarci puštali bradu. Naime, brada je dobra kao zaštita kože od sunca, a nekada davno je ublažavala udarce u tučama, a povezuje se i sa boljim imunitetom.

Neobična teorija kaže da se u bradi zadržavaju razne bakterije pa muškarac ima dobro zdravlje.

Iako bi žene trebali privlačiti jaki i zdravi muškarci, nova istraživanja naučnika iz Kanade i Novog Zelanda pokazuju da je pripadnicama ljepšeg spola, brada odbojna.

Tokom istraživanja, 19 muškaraca je puštalo bradu šest sedmica, a naučnici su ih fotografisali u različitim emocionalnim fazama, kada su sretni, ljuti ili potišteni.

Zatim su se obrijali i ponovno fotografisali, a te snimke pokazali 200 žena. Svim ženama su se više svidjeli muškarci bez brade i tvrdile su da oni s bradom izgledaju starije i agresivnije.

Naučnici su zaključili da neobrijani muškarci djeluju muževnije drugim muškarcima, ali su manje privlačni nježnijem polu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: