{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene mogu ostati trudne i od predejakulatorne tečnosti

Klix.ba
15.12.2018. u 19:24
223
82
Žene mogu ostati trudne i od predejakulatorne tečnosti
223
Žene mogu ostati trudne i od predejakulatorne tečnosti
Ilustracija: Shutterstock
Portal Health 24 objašnjava na koji način žene mogu ostati trudne i bez ejakulacije muškog partnera tokom spolnog odnosa.
Veliki broj žena se pita da li mogu ostati trudne od predejakulatorne tečnosti. Ovo je jedna od većih dilema kada je riječ o su parovi u pitanju, a odgovor na ovo pitanje je iznimno složen.

Iako su ejakulat i predejakulat fluidi koji izlaze iz muškog spolnog organa, oni nisu isti. Naime, oni se razlikuju po izvoru, funkciji i, što je najvažnije, kompoziciji, kaže urolog Michael Witt.

"Ejakulat se sastoji od tečnosti iz prostate, sjemenih vezikula i ampula koje sadrže spermatozoide. Ejakulat je vrlo guste konzistencije i obično bijele, sivkaste ili žućkaste boje", rekao je on.

Međutim, predejakulat je mukozna tečnost koja se javlja neposredno nakon spolnog uzbuđenja povećanim radom reproduktivnih žlijezda.

Iako se tehnički u predejakulatu ne bi trebali naći spermatozoidi, istraživanja su zabilježila slučajeve u kojima ovo pravilo nije važilo. U jednoj studiji o ljudskoj plodnosti, u kojoj je učestvovalo 27 muškaraca, njih 11 je imalo prisutne spermatozoide u predejakulatu, a to znači da žena može zatrudnjeti i ako muškarac nije doživio orgazam.

Međutim, neki muškarci mogu imati spermatozoide u predejakulatu, dok drugi nemaju i oba stanja su normalna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: