Žene koje se bave jogom su najveće preljubnice

Žene koje se bave jogom su najveće preljubnice
73
M. A.
9.9.2019. u 23:03
24
komentara
73

dijeljenja
Žene koje se bave jogom su najveće preljubnice Ilustracija: Shutterstock
Svi znamo da o ljudima mnogo mogu reći i neke najčudnije stvari, a nova studija je došla do zaključka da naši hobiji govore mnogo o tome kolika je vjerovatnoća da ćemo prevariti partnera.
Tačno 2.000 žena učestvovalo je u istraživanju web stranice Illicit Encounters, online mreže za upoznavanje ljudi, a jedan hobi je bio najzastupljeniji kod žena koje su varale.

Učesnici su upitani da li se bave nekim sportom ili drugim hobijem najmanje dva sata sedmično otkako su započeli neku aferu. Ogromnih 1.168 ispitanih iz 2000. godine imalo je isti odgovor, čineći nas sumnjičavim prema ženama koje se bave, vjerovali ili ne, jogom.

Čak 78 posto žena koje se bave jogom priznalo je da im je ovaj hobi poboljšao seksualni život, a oko 52 posto žena koje su rekle da se bave ovom aktivnošću su u nekom trenutku života prevarile svoje partnere.

Također, izgleda da ljudi koji imaju afere isto tako vole bježati od svojih problema trčanjem koje je zauzelo drugo mjesto na ovoj listi s 20 posto, dok je tenis na trećem mjestu.

Na odlazak u teretanu otpada sedam posto, dok se tri posto odlučilo za bavljenje plivanjem, biciklizmom i dva posto ostalim aktivnostima. U anketi se navodi i to kako je čak 12 posto ispitanika reklo da je izabralo da se bavi nekim hobijem samo kako bi provodilo manje vremena s partnerom.

Od ukupnog broja anketiranih, njih 26 posto je htjelo isprobati nešto novo, dok je 21 posto njih tražilo povećanje samopouzdanja, a 17 posto je željelo upoznati nove ljude, piše Evoke.

Zanimljivo je da je na deset posto ispitanika utjecao njihov novi ljubavnik ili ljubavnica, a samo osam posto ih je htjelo smršavjeti. Oko šest posto se pokušalo novim hobijem oslobađati stresa.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...