Ženama je potrebna sigurnost prije seksa

S
Sarajevo-x.com
5.1.2010. u 22:45
0
21
Ženama je potrebna sigurnost prije seksa
0
Ženama je potrebna sigurnost prije seksa
Ukoliko ste se ikad zapitali zašto ste imali problema u spavaćoj sobi, uprkos seksualnoj hemiji između vas i partnera, seksolozi odgovaraju da je za to kriva neusklađenost između mozga i tijela kod pripadnica ljepšeg spola. Naučnici s Univerziteta Queens u Kanadi otkrili su da kod muškaraca seksualne zahtjeve tijela prate moždani, dok kod žena impulsi tijela i mozga nisu dobro usklađeni.
Studija je obuhvatila više od 2.500 žena i 1.900 muškaraca u periodu od 1969. do 2007. godine. Učesnici su ispitani koliko su bili uzbuđeni tokom i poslije različitih seksualnih simulacija.

Stepen napetosti kod muškaraca i žena uspoređen je s reakcijama njihovog tijela. Kod muškaraca mozak i tijelo su gotovo uvijek usaglašeni. Ali kod pripadnica ljepšeg spola priča je drugačija.

"Rezultati naše studije impliciraju različitosti između muškarca i žene koje su i više nego očigledne a usko su vezane i za seksualni apetit", rekla je profesorica Meredith Chivers

Mnogi seksolozi potvrđuju nalaze ovog istraživanja jer se često zna desiti da je žena fizički spremna na seks, ali emotivno i mentalno nije raspoložena za maženje ispod plahti. Jedan od temeljnih razloga za to jeste potreba žene da bude sigurna prije nego što stupi u seksualni odnos s muškarcem.

Muškarci s druge strane mnogo slobodnije i opuštenije zadovoljavaju svoje potrebe. Ukoliko im je tijelo raspoloženo za seks mozak će obavezno da sarađuje, navodi se u ovoj studiji.


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: