|

Želite postati bolji u laganju? Obratite pažnju na ove detalje

Želite postati bolji u laganju? Obratite pažnju na ove detalje
9
Klix.ba
17.10.2019. u 22:19
56
komentara
9

dijeljenja
Želite postati bolji u laganju? Obratite pažnju na ove detalje Ilustracija: Shutterstock
Cosmopolitan je objavio veoma neobičan članak koji objašnjava kako postati bolji lažov. Bez obzira na to koliko često inače lažete, pogledajte nekoliko savjeta uz koje ćete usavršiti sakrivanje istine od drugih ljudi.
Jedan od važnih detalja jeste pogled. Ako ste odlučili slagati, nemojte se fokusirati na to da ne prekidate kontakt očima, jer biste tako mogli postati sumnjivi. Umjesto toga, jednostavno se opustite i pustite pogled da luta od vašeg sagovornika do nekih drugih detalja u prostoriji. Na taj način ćete se činiti bezbrižnim, a ono što govorite zvučat će više kao istina.

Izbjegavajte grickanje usana ili diranje lica rukama kada lažete. Na taj način odajete da niste sasvim bezbrižni i da nešto nije uredu. Umjesto toga se fokusirajte na to da budete opušteni i da ruke pustite da stoje pored tijela. Ako inače niste tip koji voli gestikulirati dok priča, nemojte to ni sada raditi. Naposljetku, ako ne znate šta s rukama, stavite ih u džepove.

Nemojte koračati unazad i nervozno se pomjerati s noge na nogu kada lažete. Odajete se i previše je jednostavno shvatiti da nešto nije kako treba. Stanite na jedno mjesto, fokusirajte se da stojite uspravno i nemojte praviti sitne korake naprijed-nazad.

Slično pravilo odnosi se i na vaša stopala i ruke. Nemojte tapkati rukom ili nogom. Ako je ikako moguće, pokušajte sjesti i nasloniti se ako namjeravate nešto slagati, tako imate manje šansi za odavanje i pokazivanjem nervoze. Osmotrite kako sjedite kada ste opušteni i fokusirajte se da isto ponovite i kada budete lagali.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...