Ljubav i veze
0

Zavedite partnera i oživite romantiku i strast u vezi

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Nakon izvjesnog vremena provedenog u ozbiljnoj vezi početna zaljubljenost nestane i zbog toga se morate potruditi kako biste održali hemiju. Naravno, seks je ključ za održavanje dobre i funkcionalne veze. Nemojte zaboraviti da seks treba prije svega da vas povezuje i da bude zabavan, te je potrebno da s vremena na vrijeme pokušate nešto novo, jer će u suprotnom monotonija uništiti vašu vezu.

Brizanski magazin "Goodtoknow" donosi listu od nekoliko kratkih, ali veoma efikasnih savjeta zahvaljujući kojima ćete začiniti svoj ljubavni život, izbjeći svađe i dosadu u vezi.

Imajte samopouzdanja

Ono o čemu svaki muškarac sanja jeste da žena preuzme kontrolu u krevetu i učini sve što želi. Pa, pružite to svom partneru, nemojte se stidjeti. Budite samopozdane i oslobodite svoju maštu.

Razgovarajte

Uvijek recite partneru šta vas uzbuđuje i navodite ga tokom seksa. Recite mu kada treba promijeniti tempo, gdje želite da vas dira, pa čak i koju pozu želite.

Uživajte u predigri

Predigra je veoma bitna. Zvodite jedno drugo što duže… Izvedite strptiz… Zavedite ga pokretima tijela dok lagano skidate odjeću i ne dozvolite mu da vas dodiruje… To će još više pojačati njegovu želju za vama.

Uključite muziku i isključite TV

Možda volite gledati TV dok ležite u krevetu, ali za vašu vezu je bolje da to ne činite svaku noć. Isključite TV primjemnik i posvetite se jedno drugome. Naravno, za što bolju atmosferu možete pustiti laganu muziku i ne zaboravite prigušiti svjetlo u vašoj spavaćoj sobi.

Iznenadite partnera

Učinite nešto za sebe, ali i za partnera. Izdvojite nešto novca i kupite sebi seksi donje rublje. Tako ćete se i sami osjećati poželjnijom, a vaš partner će sigurno 'izludjeti' kada vas ugleda u zavodljivom rublju.

Pošaljite mu romantičnu poruku

S vremena na vrijeme pošaljite svom partneru romantičnu poruku. Napišite mu šta biste željeli raditi s njim. Otkrijte mu svoja maštanja…

Okupajte se zajedno

Napunite kadu, upalite mirisne svijeće i zovnite partnera… Sigurno ćete uživati u zajedničkoj kupki.

Masirajte jedno drugo

Uz pomoć ulja i nježnim erotskim pokretima izludjet ćete partnera, a uz to i opustiti njegove mišiće… Lagano masirajte njegova stopala, noge, stražnjicu, leđa, a onda zamijenite uloge ili jednostavno pređite na eksplicitnije seksualne aktivnosti.

Probajte nove poze

Ukoliko često mijenjate svega tri ili četiri poze pokušajte nešto novo. Umjesto u spavaćoj sobi vodite ljubav u dnevnom boravku i tako ćete sigurno dobiti ideju i za novu pozu…

Afrodizijaci

Afrodizijaci imaju moćno i podsticajno svojstvo u ljubavnom činu. Afrodizijaci su hrana, piće, mirisi i raznorazni stimulansi. Možete hraniti jedno drugo čokoladom, oštrigama ili natočite sebi po čašu šampanjca.