Ljubav i veze
0

Zašto žene vole "mamine sinove"?

Sarajevo-x.com
Osim toga što nikada ne prigovara kulinarskim sposobnostima svoje majke, "mamin sin" je također uvijek spreman da joj pomogne, popravi nešto i slično. Muškarac koji je privržen svojoj majci možda pomalo plaši žene, ali nakon istraživanja Univerziteta u Arizoni, to bi se moglo promijeniti, piše magazin "Cosmopolitan".

Istraživanje naučnika je pokazalo da "mamini sinovi" imaju bolje komunikacijske vještine i više se suosjećaju sa drugima nego muškarci koji to nisu.

"Muškarci koji su privrženi svojim majkama će češće biti u zdravim, monogamnim vezama", riječi su terapeutkinje za parove Rachel Sussman iz New Yorka.

"Muškarci koji su u djetinjstvu, a i nakon toga, ostali vezani za svoje majke su godinama pratili njihovo ponašanje i odnos prema ljudima. Zbog toga su se vjerovatno oduprli muškim stereotipima, kao što su agresivnost i nestabilnost u vezama", objasnio je autor istraživanja Carlos Santos.

"Mamini sinovi" više pokazuju svoja osjećanja, potrebe žena su im prioritet, znaju saslušati ženu i razumjeti je, naveo je bračni terapeut Scott Haltzman. Takvi muškarci svoju pažnju prema ženama preusmjeravaju i u spavaću sobu.

Muškarci koji su previše vezani za svoje majke nekada nisu privlačni ženama, jer sama pomisao da je neka druga žena jako povezana sa njihovim muškarcem ih čini nervoznim. Možete se nositi s tim tako da taj odnos majke i sina ne gledate kao prijetnju. Trebate postaviti neke granice, tako da vaša veza bude na prvom mjestu.

Koliko god da je dobro to što muškarci govore o svojim emocijama, u tome nekada mogu i pretjerati. Ukoliko to učini vaš partner, trebali biste ga poticati da se ponaša muževnije i da radi neke muške poslove riječima da je to vama jako seksi. Tako će shvatiti poruku da volite njegovu osjećajnost, ali isto tako želite da vas privuče svojom muževnošću.

Također je bitno da izbjegavate termin "mamin sin", jer koliko god da su vezani za svoju majku, muškarci uvijek žele biti muškarci. Mnogi od njih znaju da su "mamini sinovi" i stide se toga.