Pet razloga
0

Zašto žene varaju?

Sarajevo-x.com
Kolumnistica Alive Magazinea Corrina Underwood navodi pet razloga zbog kojih se žene odlučuju na nevjeru.

Osjećaju se usamljenim u vezi

Osjećaj usamljenosti je jedan od najčešćih razloga zašto žene varaju svoje partnere. Iako može zvučati kontradiktorno da žena u vezi može biti usamljena, ona može osjećati da je veza u kojoj je trenutno ne ispunjava emocionalno. Ovo posebno može biti slučaj kad je njen partner prezaposlen ili ako više vremena provodi sa svojim prijateljima nego s njom, dok ona vrijeme provodi sama. Balansiranje vremena posvećenog prijateljima i poslu je stoga krucijalno u jednoj vezi.

Osjećaju da ih se uzima zdravo za gotovo

Dok muškarci mogu nadugo i naširoko pričati o temama koje su obilježile taj dan, poslu i porodičnom životu, žene preferiraju pričati o životnim ciljevima, snovima, budućnosti i šta volite jedno na drugome. Ova vrsta intimnosti pomaže u razvijanju stabilnosti veze, ali i sprečavanju toga da žena počne tražiti drugog muškarca s kojim će moći razgovarati o ovim stvarima.

Vodite odvojene živote

Iako ste jedno vrijeme bili na istom putu, vaši životi su krenuli suprotnim pravcima, a teme koje su vas nekad vezale sad su odjednom postale strane jednom, a možda i oboma. Ako je došlo vrijeme da ona provodi više vremena sa svojim prijateljicama nego s vama, možda je vrijeme da pokušate više vremena provesti zajedno radeći ono što oboje volite. Ovo će je ohrabriti da bude pažljivija prema vama nego prijateljicama ili drugom muškarcu, za kojeg može osjećati da imaju više zajedničkog.

Osveta može biti gorko-slatka

Ako ste partnericu uhvatili na djelu, onda se ona očigledno osjeća odbačenom, povrijeđenom i ljutom. Ako je ovo slučaj, onda ona može prevariti samo kako bi se osvetila vama. Može osjećati da ona zaslužuje opustiti se, kako bi se vama osvetila za vaše nevjere.

Egu je potreban podsticaj

Ponekad se žene mogu osjećati nesigurnim i mogu prevariti partnera čisto kako bi same sebi dokazale da su još u "formi". Nekad mogu osjećati da im njihov partner ne posvećuje dovoljno pažnje, pa laskanje drugog muškarca može dovesti do prevare.