Vječito pitanje
41

Zašto žene ne iniciraju seks

Klix.ba
Mnogi muškarci uglavnom prvi započinju maženje i seks, ali dosta njih želi da isti žar i inicijativu pokažu i njihove voljene. Muškarci se pitaju zašto žene ne započinju seks, oni nesigurniji misle da ga one ne žele, a oni koji imaju i previše samopouzdanja misle da njihove partnerice vole da se njima dominira. Pitanje ostaje isto: zašto žene ne iniciraju seks?

Mnogi muškarci se također često pitaju da li zadovoljavaju svoje partnerice, da li bi one željele više predigre..., ali najčešći razlog zašto žene ne iniciraju seks jeste to što nisu sigurne da li ćete pozitivno odgovoriti.

Iako je odgovor uglavnom očigledan nemojte požuriti i reći da biste odmah odgovorili na njenu inicijativu. Žene misle da muškarci započinju seks kada im je zaista stalo do njega, a kada nije ona gledaju utkamicu, zato se vrlo često desi da žene pritaje svoju želju da ne bi bile odbijene, prenosi portal Times of India.

Naravno, kao i u svakom drugom slučaju ne treba generalizovati, ali slobodno suptilno stavite do znanja vašoj voljenoj da biste i vi nekada željeli biti objekt pažnje i žudnje.