Ljubav i veze
0

Zašto muškarci varaju tokom ljeta?

Sarajevo-x.com
Tokom toplih ljetnih mjeseci postoji veća mogućnost da će muškarci biti nevjerni svojim partnericama. U tekstu koji je objavio magazin "Cosmopolitan" možete pročitati neke savjete kako se nositi s onim što bi se moglo dogoditi tokom ljeta kao i neke smjernice koje pokazuju da vas partner vara.

Ljeto je vrijeme kada su muškarci skloniji da probaju nešto novo, a svaka promjena podstiče tijelo da proizvodi dopamin koji uzrokuje lučenje testosterona. Ova dva hormona su povezana sa povećanjem energije, elana i seksualne želje, pa bi muškarci mogli biti u iskušenju da prevare partnericu. Tokom ljeta ljudi su također društveniji, više se druže, više idu na zabave, odlaze na more i druga putovanja gdje susreću veći broj žena što povećava šanse da budu nevjerni. Žene su ljeti oskudno obučene, a to uveliko privlači pažnju i povećava seksualnu želju muškaraca.

Što se tiče znakova koji govore da vas vara, morate obratiti pažnju ukoliko vas ne pozove na neka druženja sa radnim kolegama kao što su izleti i zakuske. Ukoliko vas ne pozove da mu se pridružite, to može značiti da ne želi da njegove kolege znaju da on ima partnericu, tako da može nesmetano flertovati sa nekom drugom osobom.

Normalno je da muškarci ponekad pogledaju druge žene čak iako ste vi u njegovom društvu. Obratite pažnju ako to nije samo brzi pogled jer to može značiti da se ne trudi da izgleda vjeran i da je spreman flertovati.

Opasnost trebate prepoznati i ukoliko vam kaže da svoj odmor želi provesti sa isključivo muškim društvom, a pri tome ne odvoji nimalo vremena za vas. Moguće je da govori istinu ako kaže da želi provesti odmor sa prijateljima, ali to može značiti da želi ići van grada kako vi ne bi otkrili da vas vara.

Još jedan znak koji bi mogao značiti da vas vara je ukoliko iznenada počne pridavati veliku pažnju izgledu svog tijela. Dizanje tegova u teretani kako bi poboljšao izgled svog tijela može značiti da želi nekoga privući.

Ako primijetite neke od ovih "simptoma", najbolje je da ga pitate je li sve u redu i da li je sretan u vašoj vezi. To bi mu dalo šansu da lakše prizna ukoliko nije zadovoljan.

Pozitivna stvar je to što možete smanjiti broj situacija u kojim bi vas vaš partner mogao prevariti. To ćete učiniti tako što će te planirati mnogo zajedničkih aktivnosti tokom ljeta. Svoj seksualni život morate učiniti zanimljivim. Vaš partner mora biti uvijek zadovoljan da bi uspio odoliti iskušenjima.

Ukoliko vas prevari, postavlja se pitanje šta uraditi nakon toga, da li ga ostaviti ili mu oprostiti. U odluci vam mogu pomoći sljedeća pitanja.

Da li vas je prevario jednom ili više puta?

Nemojte zaboraviti da je bio nevjeran i da nije poštovao vašu vezu. Također, imajte na umu da će biti teže oprostiti ukoliko je imao vezu pored vaše, nego ukoliko se radi o aferi koja je trajala samo jednu noć.

Da li je imao seks sa drugom osobom ili je samo flertovao?

Flertovanje tokom zabave se može oprostiti prije i lakše nego prevara koja podrazumijeva seksualni odnos sa drugom osobom.

Da li shvata da je učinio jako lošu stvar?

Morate mu pokazati koliko vas je povrijedio. Jedno obično izvinjenje nije dovoljno. Ukoliko je shrvan saznanjem da vas je jako povrijedio, to pokazuje da mu je zaista žao i da zna kako se osjećate.

Da li je spreman ispraviti svoju grešku?

Morate biti apsolutno sigurni da ovakvu grešku neće više nikada ponoviti i da će učiniti sve kako bi zadobio vaše povjerenje. Ako poriče da vas je prevario i odbija razgovarati o tome, to je loš znak.

Da li je vaša veza bila zadovoljavajuća?

Ako vam je zaista bilo dobro zajedno, ako mislite da vas poštuje i da je dobra osoba koja je ipak napravila grešku, možda vrijedi da mu oprostite. Ako je oduvijek bilo problema ili ste sumnjali da vas vara, trebali biste ga ostaviti i potražiti osobu koja vas zaslužuje.