Ljubav i veze
0

Za muškarce: "Planirajte" spontanost!

Sarajevo-x.com
Održavanje duge ljubavne veze uvijek novom i svježom je veoma bitno kako bi partneri mogli i dalje uživati jedno u drugome. Uvijek isto ponašanje i ista mjesta veoma su dosadni i vašoj voljenoj daju savršen izgovor za prekid. Zato poslušajte savjete lifestyle portala AskMen.com i uvijek "isplanirajte" nešto spontano za ljubavne izlaske, ako želite i dalje biti njen princ na bijelom konju.

Budite novi i drugačiji za nju

Već poznajete lokalne restorane, klubove, barove i parkove koji su idealni za dobar provod na ljubavnim sastancima. Također znate da sve žene vole udobne fotelje u vašem omiljenom lounge baru, kao i bombastične koktele u vašem omiljenom noćnom klubu. Ona ne zna da ste već ranije bili na tim mjestima, pa ponekad iskoristite ove adute kako bi ostavili dojam da ste otvoreni za nove stvari.

Zatražite savjet od prijatelja

Upute vaših prijatelja mogu poslužiti kao odličan izvor novih ideja za planiranje spontanosti. Pitajte ih za savjet o izboru restorana, filma, pozorišne predstave ili koncerta na koji biste mogli otići sa svojom voljenom. Budući da ove ideje nisu vaše, čak iako se radi o vašoj dugogodišnjoj djevojci, ona će se veoma iznenaditi.

Nemojte praviti "planove"

Ovo ne znači da ne biste trebali tačno dogovarati vrijeme kada ćete se vidjeti sa svojom voljenom. Danas su svi jako zauzeti, zato može biti veoma iritirajuće, ako unaprijed ne zakažete vrijeme sastanka. S druge strane, vaša draga može vaše kovanje planova shvatiti kao upravljanje njenim vremenom i ignorisanje njenog dijela života koji se ne odnosi na vas.

Izbjegnite ovaj problem, tako što ćete se unaprijed zajednički dogovoriti oko vremena izlaska, ali joj ne otkrivajte nijedan jedini detalj o tome šta ćete raditi. Ovako ćete moći ubaciti i pokoji element iznenađenja. Ako je baš želite iznenaditi, možete joj reći da ćete je odvesti na večeru, a u posljednjoj minuti odvesti je u pozorište ili na muzički koncert o kojem je nedavno pričala. Iznenadite je tako što ćete joj pokazati da je zaista slušate.

Razmišljajte izvan kutije

Stvaranje "planirane" spontanosti ne podrazumijeva da vam odmah moraju pasti na pamet najbolje ideje. Za sada je dovoljno da počnete razmišljati o neuobičajenim idejama za ljubavne sastanke koje će biti veoma zabavne. Odvedite je u zoološki vrt ili u zabavni park, iako kiša pada. Isplanirajte šetnju gradom i obilazak najzanimljivijih arhitektonskih ostvarenja. Odvezite je u prirodu i potaknite razgovor o nečemu što je zanima. Recite joj da želite da se malo provozate, a zatim nastavite voziti u jednom smjeru. Nemojte se zaustavljati nekoliko sati. Naposljetku odsjednite u nekom simpatičnom motelu. Iznenadni kratki put će je sasvim sigurno oduševiti. Samo vodite računa da vaša draga nema neku važnu obavezu za sutrašnji dan.

Možda vam neće pasti na pamet nešto zabavno što sa voljenom možete raditi dok kiša pada, ali ipak potrudite se da se sjetite ideje koju ste čuvali za kišu. Nikada to neće očekivati od vas i zaista ćete je zaintrigirati.

Zajedno učinite nešto ludo

Učestvujte u nekim manjim protestima, otiđite na paragliding, glumite da ste strani turisti i provedite noć u hotelu, ili učinite nešto jednostavno poput posjete svečanom otvaranju novog noćnog kluba. Učinite nešto što nikada prije niste učinili, uživajte u životu i naletu adrenalina kada je vaša draga izvan svog elementa. Veza i uspomene, koje se stvaraju kada zajedno radite nešto ludo, još više će je raznježiti kada ste vi u pitanju.