Ljubav i veze
0

Za 2 sedmice do boljeg ženskog orgazma

Sarajevo-x.com
Danas su već globalno poznate kegel vježbe. Osmislio ih je dr. Kegel 1954. godine kada je počeo istraživati uzroke inkontinecije kod žena. Te jednostavne vježbe su kod žena uzrokovale prijatne nuspojave. Neke od njih su po prvi put doživjele orgazam, a ostale su prijavile povećan užitak u vođenju ljubavi. Dakle žene, keglajte.

Vjerovatno ste čule za njih i možda probale jednom ili dva puta i završile s tim. Velika greška. Doktorica Laura Berman se specijalizirala za žensko zdravlje i ona tvrdi - kegle vježbe djeluju. Za one neupućene, kegel vježbe predstavljaju kontrakciju vaginalnih mišića. Kao kada prekidate mokrenje.

[slika]1[/slika]"Jačajući mišića donjeg zdjelice, povećava se prokrvljenost tog dijela tijela. Što više krvi dolazi u genitalno područje to je veći seksualni užitak. Kontrakcije tokom orgazma su pojačane, tako da je i orgazam intenzivniji", tvrdi dr. Berman.

Lezite na leđa savijenih koljena, a da su vam stopala spuštena na pod. Stavite između nogu mali jastuk. Ispružite ruke uz tijelo.

Bez korištenja butnih mišića napravite kegel kontrakciju i odignite noge i glavu od poda. Zdjelica i donji dio leđa i dalje dodiruju pod, a ruke bi trebale biti malo dignute. Zadržite nekoliko sekundi i pustite. Ponovite to 5 do 10 puta svaki dan. Za dvije sedmice ćete osjetiti promjenu.