{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodič za muškarce: Kako kupiti cvijeće za Valentinovo

10.2.2015. u 19:02
30
183
Vodič za muškarce: Kako kupiti cvijeće za Valentinovo
30
Vodič za muškarce: Kako kupiti cvijeće za Valentinovo
Foto: EPA
U subotu će parovi širom svijeta obilježiti Dan zaljubljenih, a mnogi su već počeli pripreme za ovaj romantični dan i razmišljaju o poklonima i nezaobilaznom cvijeću.
Nic Faitos iz njujorške kompanije Starbright Floral Design već 20 godina bavi se poslovima sa cvijećem i ima nekoliko važnih savjeta za sve pripadnike jačeg spola o tome šta izabrati.

Ne kupujte crvene ružeFaitos poručuje da se treba truditi da ostavite pravi utisak, a to je moguće samo ako ste interesantni. Stoga birajte cvijeće koje je zanimljivije od tradicionalnog buketa ruža. Ovo je i mudra odluka, s obzirom da se cijene ruža uoči i na Dan zaljubljenih udvostruče.

Bolje je izabrati drugo cvijeće čija je sezona, poput ljiljana ili hrizantema. Ne samo da će biti svježije, nego će i duže trajati.

"Buket ruža je nešto očekivano. Budite kreativniji i za manje novca kupite veći buket drugačijeg cvijeća", kazao je Faitos.

Birajte kvalitetno i ne štedite na tomeŽelite li kupiti kvalitetno cvijeće i poslati ga u stan ili kancelariju svoje partnerice ne očekujte da prođete jeftino, ali i ne izjednačavate budžet sa ljepotom jer neke od najljepših stvari uopšte ne koštaju bogatstvo.

Ne naručujte kod velikih online trgovacaMnogi od nas u današnje vrijeme se okreću velikim online ponuđačima, ali Faitos upozorava da vam to bude zadnja opcija jer je moguće da ona neće biti držana na adekvatnim temperaturama i u odgovarajućim uslovima prilikom putovanja.

"Ono što stave u kutiju kad isporuka krene bude nešto sasvim drugačije od onoga što vidite kada tu kutiju otvorite", upozorava Faitos.

Pametnije je izabrati respektabilnog cvjećara koji dostavlja cvijeće u vašem gradu, a većina ih ima i web-stranice i prima narudžbe putem telefona. Tako ćete osigurati da vaše cvijeće ostane najkvalitetnije.

Razmišljajte o trajanju cvijećaNemojte se oslanjati samo na trenutni izgled cvijeća. Raspitajte se kod cvjećara koliko dugo ono može trajati i provjerite je li slučajno oštećeno. Ako ste u dilemi, izaberite cvijeće čija je sezona.

Izaberite cvijeće u skladu sa ličnošću partnericeNeka cvijeće koje poklonite vašu voljenu podsjeća na vas i neka bude svježe i čisto. Ako niste sigurni šta izabrati, posavjetujte se sa prodavcem o tome šta bi se vašoj partnerici moglo svidjeti, u skladu sa njenim ukusom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: