{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vodič za dobar seks: Vibrator u krevetu (18+)

S
9.5.2007. u 15:13
1
0
Vodič za dobar seks: Vibrator u krevetu (18+)
1
Vodič za dobar seks: Vibrator u krevetu (18+)
Vibratori, dildoi i druga šarolika seksualna pomagala nisu (isključivo) namijenjena za samce, patetične i perverzne. I parovi se mogu dobro zabaviti sa njima. No prije no što krenete u jedini sex shop u Sarajevu, nudimo vam par smjernica kako i šta kupovati, a šta ne kupovati.
Vibrator u krevetu ne zamjenjuje muškarca u krevetu. Plastika je plastika. Ona ne grli, ne ljubi i ne šapuće nježne riječi (mada bi se i za neke muškarce to moglo reći). Igračke za odrasle mogu biti zabavne i za samce i ljude u vezama. Sve što vam treba jeste samopouzdanje i mašta. Ako smatrate da ovo nije za vas, odustanite od čitanja.

Kada se napokon odlučite kupiti neku igračku, nemojte se zalijetati za onom najjeftinijom. Obično postoji vrlo dobar razlog zašto je jeftina. Uglavnom je to jer nije kvalitetan materijal od kojeg je napravljena. Materijali koji se najčešće koriste za seksualne igračke jesu: jelly, silikon, plastika i staklo.

Jelly
[SLIKA]1[/SLIKA]Odmah na početku da kažemo ono najvažnije. Klonite se jelly vibratora i dildoa. Jelly je veoma porozan materijal. Prvo, nikada ga nećete očistiti kako treba, a drugo - svaki put kada ga koristite on se polako raspada u vama. Ne smijete koristiti alkohol za dezinfekciju, jer će se raspasti. Ako već imate jelly dildo ili vibrator, prije korištenja, stavite na njega kondom. Neke studije su pokazale da su ostaci koje ovaj materijal ostavi u vašem tijelu kancerogeni.

Silikon
Silikonske igračke su među najboljima. Dovoljno je mekan i fleksibilan, jako je postojan - skoro neuništiv. Možete ga čistiti kako želite. Silikonske igračke nisu mnogo skuplje od jelly igrački, zato ne budite škrtice.

Plastika
Plastika je odlična za prijenos vibracija, pa su vibratori obično plastični (iako ih ima od svih materijala). I plastiku je lako očistiti i dezinfikovati, pa je popularna u industriji igara za odrasle.

Staklo
Staklo je zahvalan materijal. Igračke od stakla su dosta skupe, ali su i najsenzualnije i najerotičnije od svih ostalih. Još jedna zanimljiva stvar za parove. Kod korištenja staklenih igračaka, dobijete i pogled ka unutra, tako da vam je to prilika vidjeti šta se dešava unutra :)

Igračke se mogu praviti i od raznih metala poput čelika, ali su manje zastupljene i dosta su skupe. Sada kad znate sve o materijalima, čime se igrati?!

Vibratori i dildoi

[SLIKA]3[/SLIKA]Vibratori se mogu podijeliti u više podskupina, no nećemo ići toliko duboko. Vibratori za žene služe isključivo za stimulaciju klitorisa. Mogu biti u obliku jajeta, leptira, a u posljednje vrijeme su popularni ergonomski oblikovani koji se stavljaju na pubičnu kost.

Falusni vibratori mogu imati oblik i teksturu penisa, a jako su popularni i u obliku delfina. Mnogi imaju i posebni nastavak koji služi stimulaciji klitorisa, a neki imaju i nastavak za penis. Većina novijih je dizajnirana da nadražuje g-tačku. Vibratori su napravljeni za instant orgazam kod žena. Kakav god bio, prislonite ga na klitoris i nedugo zatim orgazam je tu. Mana vibratora je što desenzitiraju klitoris, pa ako pretjerate sa korištenjem, moraće proći dan dva prije no što se u klitoris vrati osjećaj.

Kada je o dildoima riječ, oni se mogu pohvaliti samo falusnim oblikom. Najčešće su napravljeni da izgledaju i imaju teksturu kao penis.

Prstenovi za penis

Prstenovi za penis su uglavnom silikonski ili jelly, mada ih ima i u kožnoj varijanti. Mogu biti multifunkcionalni. Kod muškaraca produžuju trajanje erekcije, a mogu i ženama pružiti valove užitka. Neki imaju posebne nastavke različitih tekstura koji vrše dodatnu stimulaciju klitorisa tokom spolnog odnosa, a jako su popularni oni sa vibrirajućim nastavcima koji će ženama pomoći da dožive mnoštvo višestrukih orgazama.

Analne igračke

[SLIKA]4[/SLIKA]Zbog specifičnosti ljudske anatomije, analne igračke koriste uglavnom parovi. Najpopularnije iz te linije su analni čep (butt plug) i analne kuglice. Za početnike u analnom seksu najbolje bi bilo da krenu sa kuglicama. Riječ je o štapiću sa niskom kuglica koje se ne pomjeraju. Butt plug je igračka i za muškarce i za žene. Ne trebate pretjerivati sa veličinom. Za početak uzmite najmanji. I muškarci i žene ga mogu koristiti tokom spolnog odnosa. Kod žena će suziti vaginu, te će biti lakše stimulisati g-tačku, dok kod muškaraca tokom odnosa ima efekat masaže prostate, odnosno muške g-tačke.

Samo za muškarce

Za muškarce postoji čitava lepeza seksualnih pomagala, no mnogo manje seksualnih igračaka. O nastavcima za produženje penisa i vep pumpama (koje uopšte ne djeluju) nećemo pisati. Igračke za muškarce su uglavnom simulacije vagine za masturbaciju. I tu postoji čitava lepeza proizvoda, od obične silikonske navlake kojoj je svrha da ne osjetite ruku, do čitavog središnjeg dijela ženske anatomije sa vaginalnim kao i analnim otvorima.

Seks je zabavan i seks je svima potreban. Izostanak seksualnog odnosa može izazvati frustraciju i nervozu, jer tu energiju morate izbaciti negdje. Zato da ne biste prosipali frustraciju radnim kolegama, kupite igračku, priuštite si orgazam i oslobodite se stresa. /B.L.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li vaša djeca vakcinisana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: