Ljubav i veze
0

Vidjeli ste nekoga ko vam se dopada, ali se niste upoznali, probajte preko Spotteda

Klix.ba
Vjerovatno ste se svi našli u situaciji da na ulici, koncertu, u pozorištu, kafiću... primijetite nekoga simpatičnog, ali se ne usudite tog trenutka sklopiti poznanstvo. Upravo zbog toga nastala je Facebook stranica Spotted Sarajevo, gdje možete ostaviti opis osobe koja vam je "zapala" za oko i pronaći je uz pomoć Facebook zajednice.

"Facebook stranica Spotted Sarajevo je osnovana krajem februara ove godine kao odgovor na slične stranice iz drugih gradova BiH i regije. Svrha stranice je mogućnost da putem Facebook zajednice što prije pronađete osobu koju ste vidjeli u gradu ili na nekoj fotografiji", kazao je za Klix.ba jedan od administratora stranice.

Pomoć u potrazi za određenom osobom svakodnevno zatraži najmanje 70 osoba. Oni šalju poruku administratorima stranice, koji je kasnije u statusu objavljuju.

"Dnevno nam pristigne u prosjeku 70 poruka, ali broj naravno poraste kada je u gradu aktuelno neko dešavanje. Recimo, tokom Sarajevo Film Festivala ovaj broj je bio dvostruko veći. Zbog ovako velikog broja poruka, nismo u mogućnosti objaviti sve, tako odmah u početku odbacimo opise koji nisu konkretni i nepismene upite", kazao je administrator Spotteda.

Većina potraga završi uspješno i to u veoma kratkom periodu, a administratori vjeruju da će uspješnost biti i veća rastom broja fanova.

Zanimljivo je da preko ove stranice muškarci češće traže djevojke, a još je interesantnija činjenica koliko obraćaju pažnju na detalje te u opisima navode u čemu je djevojka bila, koje boje su joj oči, kosa, kakvu frizuru ima, kakve je cipele nosila...

Naravno, fotografije su najefikasniji način potrage.

"Tehnologija, Facebook i druge društvene mreže su već odavno potisnule tradicionalne metode upoznavanja prijatelja ili partnera. Nadolazeće generacije neće biti ni svjesne da uopšte postoji drugačiji, za mnoge ljepši način. Bacanje kamenčića pod prozor i ašikovanje kao metode su ostale daleko iza nas. Naravno, šteta, ali nemamo izbora nego da se prilagodimo", kazao je administrator stranice, dodavši da je prosjek godina osoba koje traže svoju srodnu dušu 22.

Iako javna potraga ne izazove uvijek oduševljenje osobe koja je tražena, mnoge ljubavne veze započele su upravo nakon pronalaska preko Spotteda.

Facebook stranica trenutno ima više od 17.000 korisnika.