Ljubav i veze
0

Važnost predigre

Sarajevo-x.com
Tradicionalno, predigrom se smatralo sve ono što muškarac mora uraditi kako bi svoju partnericu privolio na seksualni odnos. Danas, međutim, predigra je sastavni dio vođenja ljubavi, pa iako seks može biti odličan i bez prethodnih "igara", većina žena će se složiti da je predigra vrlo važna jer donosi obostrano zadovoljstvo.

Začinite seksualni život

S godinama oba partnera moraju malo "začiniti" svoj seksualni život kako bi dostigli maksimalni užitak. Tako muškarci trebaju predigru kako bi postigli erekciju, a žene kako bi postigle neophodnu vlažnost. Mnogi stručnjaci u oblasti seksa se slažu da predigre nikad nije previše. Trik je prekinuti je kad oba partnera dostignu toliku uzbuđenost da se više ne mogu kontrolisati.

Šta je predigra?

Može obuhvatati širok spektar aktivnosti, od zagrljaja, skidanja, poljubaca, maženja pa do oralnog seksa. Zašto je tako važna? Prije svega jer se tako partneri najbolje upoznaju, a onda i zato što je to najbolja priprema za nastavak odnosa.

Ne postoji savršena predigra

Dakle, ne trebate osjećati pritisak u vezi toga da li ste dotakli odgovarajuće mjesto i da li ste to pravilno učinili. Suština je u obostranom davanju i nezaboravnom zajedničkom iskustvu. Sve žene su različite. Neke vole da ih se ljubi po vratu, neke više vole direktnu oralnu stimulaciju. Postoji mnogo načina da se partner dovede do ekstremne uzbuđenosti, ali jedno je sigurno: sve počinje u glavi. Zato je najbolje jednostavno joj reći da je lijepa ili da ima seksipilno tijelo. Komplimenti će pomoći da stekne veći nivo samopouzdanja, a samim tim i sigurnosti i uzbuđenja.

Napravite odgovarajuću atmosferu

To je bitno da biste oboje dostigli potrebno raspoloženje. Obratite pažnju na romantične detalje, naprimjer neka je prostorija topla, svjetla prigušena, a posteljina čista. Kad to uradite, dajte sebi vremena da se svučete jedno drugo jer akt svlačenja može biti jednako važan kao i sama predigra. Obično žene troše mnogo novca na skupi veš jer se u njemu osjeaćaju seksi. Zato je preporučljivo pustiti ih da u njemu ostanu neko vrijeme.

Predigra i poljupci

U toku predigre budite što sporiji. Poljubac je prvi izraz želje, ali je u toku seksualnog odnosa često zaboravljen detalj. Zato se ne ustručavajte da ljubite svaki dio tijela svog partnera. Mnoge se žene žale kako ih njihovi muškarci ne ljube dovoljno nego odmah žure do spolovila. Ne stidite se da eksperimentišete po cijelom tijelu i tako prolongirajte predigru.

Vrijeme je za učenje

Ovaj članak koji smo pronašli na AskMen.com bazira se upravo na tome da je predigra nešto što se uči. To je savršeno vrijeme za razumijevanje partnera jer bez toga ne možete shvatiti šta on/ona vole, a šta ne, odnosno šta ih stimuliše, a šta ne. Dobra komunikacija je ključna za nezaboravno vođenje ljubavi. Ne ustručavajte se da pitate i priuštite svom partneru iskustvo koje će zauvijek pamtiti.