Ljubav i veze
0

Upoznajte "trgovca brakovima" iz Dubaija

Sarajevo-x.com
Sumeet Merchant
Sumeet Merchant
Sumeet Merchant jedinstveni je "trgovac brakovima" u Dubaiju. Dosad je pomogao pri sklapanju 3.000 brakova između indijskih i pakistanskih parova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Merchant (eng. trgovac) se iz Indije u Dubai preselio 1972, a Kupida glumi posljednjih 17 godina.

U Dubaiju živi oko milion Indijaca. Njegov je posao da brojnim roditeljima pomaže da nađu odgovarajuće mladenke/mladoženje za svoju djecu.

Većina njegovih klijenata su roditelji djevojaka koji ne prihvataju bilo kojeg mladića, piše CNN.

"Svi traže momka koji sebi može priuštiti ženu u Dubaiju, a to je ovih dana veoma skupo. Svaki roditelj želi učenog momka iz dobre porodice, koji može usrećiti njihovu kćerku", kaže Merchant.

Perspektivne mladenke obično imaju između 22 i 27 godina i obrazovane su tako da finansijski ne moraju ovisiti o svom suprugu.

Uglavnom traže muškarce od 28 do 31 godine starosti sa fakultetom, koji se na karijernoj skali već popeo dovoljno visoko.

"Nijedna djevojka sad ne traži mršavog, visokog ili zgodnog momka, već onoga koji je po prirodi dobar, moderan i dozvoljava svojoj ženi da radi, a uz to je i finansijski osiguran", priča ovaj biznismen. "Momci uvijek traže mršave, visoke djevojke koje dobro izgledaju. Žele da im supruga izgleda kao one u filmovima."

U gradu koji pokreće novac karijera dolazi na prvo mjesto, a mladi profesionalci nemaju vremena da traže "onu pravu" ili "onog pravog". Stoga angažuju ovog čovjeka.

Svoje usluge Merchant prodaje za 1.000 do 2.000 dolara i to na period od tri mjeseca. Postavlja oglas u novinama, navodi karakteristike i ono što traže, te dogovara sastanke porodica potencijalnih supružnika.

Na jedan oglas u prosjeku se javi oko 150 osoba, a samo oni koji zadovoljavaju uslove budu pozvani na intervju.

Merchant također savjetuje par koji se treba sastati kako da se obuku da bi impresionirali, šta da ne govore kako ne bi preplašili partnere i drugo.

"Govorim im da pričaju samo dobre stvari. Minusi će izaći na vidjelo poslije", kaže Indijac. "Kad se svide jedno drugom onda i priznanja poput: 'Pijem' ili 'Previše pušim, ali ću prestati u braku' ne zvuče tako strašno."

"Trgovac brakovima" se može pohvaliti da je u godinama rada stekao povjerenje roditelja.

"Svaka djevojka koja mi dođe za mene je kao kćerka. Ovo je veoma svet posao. Brak je nešto što je stvorio sam Bog", kaže Merchant.

Vezani članci