{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umijeće udvaranja

S
11.5.2008. u 08:40
0
0
Umijeće udvaranja
0
Umijeće udvaranja
Postoji pet različitih faza udvaranja u kojima je najviše zastupljena neverbalna komunikacija, koju svi ljudi, bez obzira gdje žive ili kojoj kulturi pripadaju, prakticiraju i slijede, kada su u potrazi za ljubavnim partnerom. Ako želite usavršiti svoje metode udvaranja, za vas smo pripremili nekoliko savjeta koji će vam sigurno pomoći.
Privlačenje pažnje

Prva faza udvaranja podrazumijeva ponašanje kojim ćete druge natjerati da vas primijete, putem različitih sredstava, od odjeće, izraza na licu, pokreta, poza i ostalih načina neverbalne komunikacije.

Čitanje govora tijelaKada ste uspješno obavili prvi korak, obavezno morate, iz blizine, pratiti pozitivan govor tijela osobe koja vas zanima. Ova faza se može shvatiti kao vaše vikanje: "Upomoć!" u prepunoj prostoriji i otkrivanje ko se odaziva na vaš plač. Ovdje je fokus isključivo na neverbalnoj komunikaciji.

Verbalna komunikacija

Jednom kada ste dobili zeleno svjetlo, možete započeti razgovor sa datom osobom. Nemojte misliti da sada više nije važna neverbalna komunikacija, jer jednostavno "Zdravo!" može značiti milion stvari, upravo zavisno od pokreta tijela i boje glasa osobe sa kojom razgovarate. Nažalost, zbog strahovite napetosti koju ljudi osjećaju prilikom prvog kontakta sa nepoznatom osobom koja ih privlači, većina muškaraca i žena koji se, iz nepoznatih razloga, uzajamno privlače nikada ne prođu ovu fazu.

Fizički dodirOva faza može nevino započeti sa "slučajnim" nalijetanjem na noge druge osobe dok sjedite blizu. U slučaju pozitivne reakcije druge osobe, možete nastaviti dalje s udvaranjem, a ako vam se ne posreći, najbolje je da odostanete od igre zavođenja i pronađete novu kandidatkinju ili kandidata. Također možete pokušati skinuti komadić hrane sa lica druge osobe, te promatrati da li će se ona naglo odmaći i sama skinuti taj komadić ili će vam dopustiti da je dirate po licu.

Bliskost i seks

Posljednji korak za mnoge parove se odnosi na mnoštvo vidova neverbalne komunikacije, poput maženja, držanja za ruke, grljenja, ljubljenja i drugih izraza nježnosti. Čak se i naši glasovi promijene kada smo intimni sa drugom osobom, jer se stvara potpuno novi vid bliskosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: