{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Rusiji cvjeta maloljetnički seks

S
Sarajevo-x.com
20.7.2008. u 12:15
0
15
U Rusiji cvjeta maloljetnički seks
0
U Rusiji cvjeta maloljetnički seks
Najnovije istraživanje sprovedeno u Rusiji pokazalo je da sve više tinejdžera svoja seksualna iskustva počinju sve ranije. Dok neki vjeruju da je to stvar nečijeg izbora u Rusiji postoje brojna mišljenja da je to opasan trend kojeg treba zaustaviti.
Naime, istraživanje je pokazalo da jedan od deset tinejdžera u Rusiji seks doživi sa manje od 15 godina. U toj zemlji sve je više zabrinutih roditelja koji tvrde da su njihova djeca neodgovorna i da prebrzo odrastaju.

18-godišnja Ruskinja Rumiya ističe da je to lična stvar svake osobe: "Neko je spreman za seks u 15. godini, a neko u 25. Ali, ja lično smatram, ukoliko nešto želite, probajte to barem jednom." Ovakav stav sve je učestaliji u toj Rusiji. Starije generacije vjeruju da je društvo postalo iskvareno.

Najnovije statistike pokazuju da je granica godina za prvo seksualno iskustvo drastično spuštena u posljednjih deset godina.

Statistike također pokazuju da 45% djevojaka i 68% dječaka seksualna iskustva doživljava sa nekim koga ne pozna dobro. 19% seksualno aktivnih 14-godišnjakinja zatrudni. Takvi slučajevi najćešće završavaju pobačajem.

Dobna granica za stupanje u seksualne odnose se razlikuje od zemlje do zemlje. U Čileu dobna granica je 12 godina dok je na Madagascaru 21 godina. U Rusiji dobna granica je prije pet godina podignuta sa 14 na 16 godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: