Ljubav i veze
0

U čemu su muškarci bolji od žena

Sarajevo-x.com
U jeku rasprava o ravnopravnosti polova bitno je istaknuti da postoje stvari u kojima su bolji muškarci i stvari u kojima su bolje žene. Postoji mnogo stvari koje muškarci jednostavno bolje rade, ali to važi i za žene i tu nema ništa sporno.

Muški seksi jutarnji glas je mnogo bolji od ženskog piskutanja. Čak i oni koji nemaju duboki bariton, ujutru zvuče tako muževno. Žene mogu zvučati prijatno ukoliko možda šapatom probude svog muškarca, ali nište ne zamjenjuje njihov glas kada bude svoju damu.

Sposobnost muškarca da zagrli svoju djevojku i utješi je, je nešto što im se ne može osporiti. Možda je to do očiglednih anatomskih razlika, ali žene se osjećaju više utješeno ukoliko upadnu u naručje svog muškarca koji ih odmah zagrije i utješi.

Muškarci odmah pomirišu kosu svoje djevojke i to i njima pruži osjećaj sigurnosti. Muškarci imaju tu sposobnost da budu simpatični, slatki i duhoviti u isto vrijeme ili da kažu nešto neprimjereno, a da im to stoji simpatično. Jednom riječju muškarcima stoji foliranje. Dok, ukoliko žena pokuša biti ''frajerica'' to i nije neki prizor i vrlo često izgleda vještački.

Muškarci su super kada popravljaju stvari na koje su žene navikle da su pokvarene. Rijetko koja će vam prijateljica doći na kafu i zavrnuti šarafe na ručki lonca koja je rasklimana, ali momci hoće ukoliko vide da se ta ručka opasno klima. To što su žene navikle koristiti je rasklimanu je druga stvar.