Svadba za pamćenje
0

U Banjoj Luci 15 parova izgovorilo sudbonosno "Da"

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U banjalučkom parku “Petar Kočić” danas je održano drugo po redu kolektivno vjenčanje, pod nazivom “Svadba za pamćenje”, tokom kojeg je 15 parova iz cijele BiH izgovorilo sudbonosno – DA.

Današnju manifestaciju u Banjoj Luci, uz osmijehe i iskrenu sreću, pratio je i bogat kulturno-umjetnički program, koji su upriličili Banjalučka filharmonija, pjevačica Maja Tatić i KUD “Pelagić”. Za drugo kolektivno vjenčanje u Banjoj Luci, koje je uvršteno u gradski kalendar kulturnih manifestacija, apliciralo je 120 parova iz čitave BiH, a njih 15 je odabrano za ulazak u bračne vode.

“Ovom manifestacijom slavimo ljubav i želimo da se naši mladenci osjećaju ugodno i da dan svog vjenčanja pamte cijelog života”, istakla je direktorica manifestacije Olivera Ratković. Ni uzbuđeni mladenci nisu krili svoju sreću, što su se baš oni našli među 30 srećnika koji su imali priliku da se na ovakav način vjenčaju.

“Ovo je stvarno nešto posebno i drugačije od standardne svadbe. Zato smo srećni što smo se našli među ostalih 14 parova i danas, baš ovdje u parku izgovorili sudbonosno – 'da'", rekli su za portal Klix.ba dvoje mkladih koji nisu krili svoju sreću, ali ni imali želju da im pominjemo imena.

Današnje kolektivno vjenčanje obavljeno je uz podršku entitetskog Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike, te Administrativne službe grada Banja Luka. Manifestaciji, koja je počela u podne, prisustvovao je veliki brojne osoba iz kulturnog i javnog života grada na Vrbasu, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović.

Organizator kolektivnog vjenčanja u Banjoj Luci i ove godine je bilo Udruženje građana “Bela: Svadba za pamćenje”, a prijatelji manifestacije su vodeća svjetska banka matičnih ćelija "Krio sejv femili plus" i "Aneks" DOO.