Ljubav i veze
8

Twitter efikasniji za pronalaženje partnera nego aplikacije za online upoznavanje

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Aplikacije za online upoznavanje danas su jedan od načina za upoznavanje partnera. No čini se da postoji online platforma koja je mnogo učinkovitija u spajanju ljudi. Riječ je o društvenoj mreži koju možda već koristite, ali nikada niste ni pomislili da vam može udijeliti ljubav.

Izgleda da su se mnogi parovi upoznali preko Twittera. Hashtag #wemetontwitter (upoznali smo se na Twitteru) od jučer je u trendu i ljudi uveliko dijele priče o tome kako im je ova stranica pomogla da pronađu ljubav.

Jedna žena udala se za muškaraca koji joj se svidio nakon štreberskih tvitova sa službene stranice Waterstone knjižare. Njih dvoje su tvitali jedno drugom i nakon nekog vremena odlučili su se upoznati. Vjenčali su se u julu 2016. godine i svojom nekonvencionalnom ali lijepom ljubavnom pričom rastopili su srca širom svijeta.

Sudeći prema pričama parova koji su se upoznali preko Twittera najbolji pristup je poslati nekome direktnu poruku. Za razliku od tvitova, direktne poruke su privatne i omogućavaju vam da budete slobodniji kada je riječ o vašim osjećajima.

U diretknoj poruci možete odgovoriti na nečiji tvit ili jednostavno započeti neki razgovor "iz vedra neba".

Također, možete upoznati nekoga preko prijatelja, jer je vjerovatno da će vaša simpatija biti otvorenija za razgovor ako vidi da imate zajedničke prijatelje.