Vjerovali ili ne
258

Trudnicama preporučuju da se protiv jutarnje mučnine bore oralnim seksom

Klix.ba
Iako možda zvuči kao nešto što bi rekao čovjek koji ima trudnu ženu, ali prema riječima eksperata, najbolji način na koji se trudnice mogu boriti protiv jutarnje mučnine je oralni seks.

Psiholozi sa Univerziteta u Albanyju tvrde da žene koje konzumiraju spermu muškarca sa kojim su zatrudnile tako na najlakši način liječe jutarnju mučninu. Gordon Gallup, koji radi na odjelu za psihologiju univerziteta, vjeruje da je jutarnja mučnina izazvana stranim tijelom, u ovom slučaju spermom, pomoću koje je žena i zatrudnila.

Dalje, Gallup vjeruje da bi trudnice trebale, umjesto što se suzdržavaju od seksa, paziti na seksualne potrebe partnera kako bi i same ostale zdrave. Prema njegovim riječima, žene mogu stvoriti veću toleranciju prema spermi jednostavno tako što je gutaju nakon oralnog seksa, prenosi Daily Mail.

Naravno, jutarnja mučnina se može pripisati i mnogim drugim stvarima, kao što su hormonski poremećaji i korištenje hormonske kontracepcije. Gallup takođe vjeruje da sperma ima i antidepresivne kvalitete.

"Mi ne želimo da ljudi prestanu koristiti kondome. Naravno da će neka bolest ili neželjena trudnoća zasjeniti sve prednosti koje sa sobom nosi sperma", kazao je Gallup 2002. godine, nakon što je izdao knjigu "Does Sperme Have Antidepressant Properties?"

Nije poznato da li Gordon Gallup trenutno ima trudnu suprugu ili ne.