Tri stvari koje morate uraditi neposredno nakon seksa

Klix.ba
20.2.2019. u 22:55
62
98
Tri stvari koje morate uraditi neposredno nakon seksa
62
Tri stvari koje morate uraditi neposredno nakon seksa Ilustracija: Shutterstock
S obzirom na to da seksualno obrazovanje ne postoji u okviru formalnog obrazovanja, stotine je stvari koje nismo naučili o intimnim odnosima. Ovo se posebno odnosi na žene koje bi trebale posebnu pažnju posvetiti vaginalnoj higijeni nakon seksa. Pročitajte koje su tri stvari koje morate uraditi nakon seksa.
Za razliku od scena iz filmova, neposredno nakon seksa se ne možete samo prevrnuti i zaspati. Naime, trebalo bi da povedete brigu o tome da održavate svoju čistoću u intimnoj regiji.

Uvijek mokrite nakon odnosa

Uvijek treba mokriti nakon intimnih odnosa. Mnoge infekcije urinarnog trakta se upravo javljaju onda kada bakterije koje normalno žive u vagini ili debelom crijevu dođu u kontakt s mokraćnim organima, a najčešće dolazi do prenošenja mikroorganizama putem spolnog organa partnera za vrijeme vaginalnog ili analnog seksa. Da bi se spriječila infekcija, trebate u što kraćem periodu otići u kupatilo kako biste izmokrili eventualne štetne bakterije.

Očistite genitalnu regiju

Poslije seksa u genitalnoj regiji može se naći znoj, lubrikanti, pljuvačka, bakterije s ruku, vaginalne tečnosti i šta sve još ne. Pobrinite se da detaljno očistite vaginu neposredno nakon odnosa kako biste spriječili razvoj gljivičnih infekcija. Jednostavno, najprije suhom maramicoim obrišite genitalije, a zatim tu regiju isperite sapunom i toplom vodom.

Izbjegavajte sintetički donji veš

Neposredno nakon kupanja poslije intimnog odnosa ne bi trebalo da nosite sintetički donji veš zbog toga što on zadržava vlagu u bikini zoni, što predstavlja pogodno tlo za rast i razvoj prisutnih mikroorganizama koji se ne uspiju odstraniti kupanjem. Zato bi trebalo da nosite pamučno donje rublje ili široke pamučne pidžame kako biste bili sigurni da neće doći do infekcije, navodi Evoke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (98)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: